2024 3. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2024 23:47
Bu yazardan okuduğum ilk kitap olmasıyla birlikte haliyle çok önyargılı bir başlangıç yapmıştım okurken fakat bu kadar insanın yere göğe sığdıramadığı kitabı gerçekten okumak konusunda çok kararlıydım. Ben bu kitabı okurken bir şeyin eksikliğini ciddi anlamda hissettim. Onun ne olduğunu tam çözemedim hala. Konusunu aslında çok orijinal buldum hatta okurken çokça şaşırdığım paragraflar da oldu. Takıntılı bir şekilde eşya biriktirme olayı beni çok kötü etkiledi. Evet gerçekten çok kötüydü Sadece bu hikayede yanan Kemal oldu diye düşünüyorum çünkü başlangıçta Kemal’e kızarak okuyorken birden Füsun düşmanı oldum. Kemal’in bu korkusu ve sevdasına sadece kendi çapında sahip çıkmaya çalışması beni okurken sanırım çok yordu. Ama eşya biriktirmesinin bir güzel yanına tutunmaya çalıştım çünkü eşyaya yüklenen anlamlar çok güzeldi. Aslında kitap çok övüldüğü için yüksek beklentiyle okumama bağlıyorum hayal kırıklığımı. Yinede sonunda Kemal’in mutlu bir hayat yaşamış olması beni rahatlatmadı değil.
İnceleme
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,3bin okunma