Puan vermedi·328 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Şubat 2024 00:00 “Hayatınızı tek bir şeyin, yaptığınız şeyin çerçevesinde inşa etmenizi isterler ve geri alamayacağınız şey üzerinden kendinizi yetiştirmenizi isterler; hiçlikten bir şey çıkarmanızı isterler.”
Salon Mars’ın anlatıcısı iki kez müebbet artı altı yıl ceza almış bir kadın. Salon Mars’ta st&ipt-ci olarak çalıştığı dönemde tanıştığı ta*izcisini oldurduğu* için mahkum olan bir kadın ve annelik hakkı bulunmayan bir anne. (Bazı kelimeleri instagram yasaklarından dolayı bozuyorum.) Romy Hall’un hikayesiyle birçok kişinin hikayesi birlikte ilerliyor. Mahkumlar, yozlaşmış görevliler, hayata eksiden başlamış insanlar…Suçlular, neden ve nasılının bir fark yaratmadığı suçlulular. Bir kadın olarak tabii ki benim için tetikleyici bir kitaptı. Yasaların patriyarka hizmet ettiği, kadınların hem kurban hem suçlu olduğu bir sistem. Rachel Kushner bu sistemi çok iyi irdelemiş. Zaman çizgisi düz değil, dağınık bir yapısı var ve bu biçimini beğendim. Karakterin içsel karmaşasını iyi yansıtmış bence. Anlatımının mesafesini, sertliğini de sevdim. Masumiyet üzerinden ilerlemektense suç üzerinden ilerleme yaklaşımı da çok iyi. @begukov çevirisi de harikulade @sirenkitap