Birileri Tarafından Şekillendirilmiş benlik "GÖSTERİŞ"
2024 77. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2024 20:42
Gösteriş nedir gerçekten? Kadınların ataerkil düzene sakince boyun eğmesi mi yoksa tam tersine bu düzeni kendi silahıyla vurarak erkek egemen sisteme bir meydan okuması mıdır? Yazar özellikle tüketim çağının korkunç derecelere ulaşmaya başladığı 20. Yüzyılı baz alarak kadınlığın, kadın bedeninin sergilenmesine dikkat çekiyor. kaynak olarak tekstil müzelerini dönemin moda dergilerini, Hollywood filmlerini araştırıyor. Biraz magazin vari olsa da güzel incelemeler var. Kişisel görünüme ölçüsüz değer vermeyi sürdürdüğümüz ve bu değer üstüne ticaret yapan dev endüstrileri, yani tüketici odaklı kozmetik, moda ve tedavi endüstrilerini ayakta tuttuğumuz sürece hakiki olmayan yapmacık bir insan karakteri doğurmuş olacağız hem bedenen hemde ruhen. Birileri kadınların hassas noktalarını güzellik algılarını çok iyi biliyor ve onları kullanarak maalesef kendilerine yabancı birer meta yapıyor. günümüz feminizminin tam da bu konuda sesini yükseltmesi gerekirken sonu olmayan erkek düşmanlığına sürükleniyor olması üzücü açıkçası. Hemcinslerinize de belli bir oranda güvenmemeniz gerektiğini anladığınızda umarım geç olmaz.
Araştırma-İnceleme
GösterişCarol Dyhouse · Can Yayınları · 201571 okunma