·288 syf.····Okunma: 17 Şubat 2024 13:49 Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün karşınıza William Gay ve onun “Ebedi Ev” kitabı ile geldim.
Kitabı kim tavsiye etti yada ben satın almak için kitap ararken hangi düşüncelerle aldım bilmiyorum ama bu kitapta Melankoli 1-2(sayfamda reelsler kısmında yorumu var) gibi tam bir hayal kırıklığı. Hiç yoktan bu kitap Melankoli gibi Nobel edebiyat ödülünü almamış.Aslında konu çok ilgi çekici. Bir adam bir cinayet görüyor ve bu cinayet karşısında sebepsiz yere sessiz kalıyor. Kimseye haber vermiyor.Seneler sonra da hadi ben bunu polise haber edeyim deyip şikayette bulunuyor. Ben burada Dostoyevski gibi bir iç hesaplaşma yaşacağını yada adamın kendince bir adalet anlayışı falan olacağını düşünüyordum.Büyük ihtimalle kitabı da bu düşüncelerim sonucu aldım. Fakat kitap, hafta sonları bazı kanallarda çıkan düşük kaliteli macera filmlerine evrilmekten kendini alamıyor. (Bu kanalları siz anladınız )
Ayrıca kitapta çok fazla argo sözcükler ve +18 ifadeler kitabın kalitesini bir hayli düşürüyor. Kitapta bir olay var ve kitap çok sıkmadan okunuyor ama kitabı okurken içten içe hoşnutsuzluğumuzun sesini bastırmaya yetmiyor. Edebi bir tarafı olmamasını bir tarafa bırakıp akıcılık ve merak uyandırma tarafına baktığımızda da yine kitap çok yavan kalıyor. Ben beğenmedim. Benim takipçilerimin de çoğunun da beğenmeyeceğini düşünüyorum. Tabiki deneyimlenmek sizin elinizde
Herkese keyifli okumalar..