2024 1. kitabı
Okunma: 03 Mart 2024 00:13
Müzik gibi kitapların da evrensel olduğuna inanıyorum. Kim yazmış kim söylemiş değil de ne yazmış ne hissettirmiş daha çok tercih ettiğim sorular. Siyasetle aram yoktur. Daha önce defalarca başka bir kitabı önerilmişti ama ben ilk kitabıyla başlamak istedim. 12 harika öyküden oluşuyor kitap. Gerçekten harika. Ön yargı olarak görmemek gerek ama ben genelde Türk yazarlarda seçici olmaya çalışıyorum. Yine de uzun zamandır bu kadar akıcı ve beni sürükleyen bir kitap okumadım. İşin garibi hepsi kısa ve derindi. En çok etkilendiğim dört öykü ki ilki kitabın adı olan Seher öyküsüydü; beni aşırı hüzünlendirdi. Bunun hala devam ediyor oluşu mu ve törenin bir zaman yarattığı bu canilikten daha çok töre olarak adlandırılmadan artık her gün belki de onlarca kadının öldürülmesinden mi bilmiyorum.. Ama içime oturdu bu öykü. İkincisi denizkızı öyküsü oldu. Yaşanan göçmen sorunu bir yana bunu bağırarak da anlatsak anlamayacak kitleye bir kaç sayfa yazıp etkilemek zaten olanaksız olsa da hissedecek çoğu yüreğe dokunduğunu düşünüyorum. Ve Halep ezmesi.. Aşkın farklı bir yüzünü kaderin urganına bağlamış. Bir de katliamla tabureyi yıkmış yazar. Son olarak tarih kadar yalnız. En uzun öyküsü buydu. Ve yaşamda çok ileriye gittiğini düşünse de yerinde sayan asla geri dönüşü olmayan şeylerin aslında eşiğinde duran bir çifti anlatıyor. Bir de dünyanın dünyalılar tarafından nasıl titizlikle yok edildiğini :) kesinlikle tavsiyemdir.
SeherSelahattin Demirtaş · Dipnot Yayınları · 201712,7bin okunma
1 +1'leme