Melamilik ve Bektaşilik
2024 19. kitabı
Okunma: 06 Mart 2024 19:18
Anadolu topraklarında yaşayıp bu halkın nasıl hor görüldüğüne şahit olmayan yoktur. Ne tuhaf bizim coğrafya ayrışmak konu olduğunda en ufak zerremize kadar bölünebilir oluşumuz, hikayelere inanarak karar verişimizi tercihlerimizi hiçbir zaman anlayamayacağım galiba. Atalarımızın bir sürü güzel meziyete sahip olmasına rağmen, evlatlarını, torunlarını saçmalıklara doldurma konusunda ne kadar da marifetliler. İyilikten başka bir şey barındırmayan bir öğreti Bektaşilik, sanılanın aksine. Mis gibi Anadolu insanı kokar Aleviler. Tarih bilgisinin aydınlatma sorumluluğu olan ancak gerekli ehemmiyetin gösterilmediği konulardır: Efendimizin vefatından sonra olanlar ve bizi utandıran hadiseler. 1975 yılında basılan eser benden bir yaş büyük olması sebebiyle saygıyla okudum :) Dili elbette eski usul ayni ben ve akranlarım gibi... Keyifli okumalar, incelememi okuduğunuz için teşekkür ederim
İnsana Dair
Melamilik ve BektaşilikCavit Sunar · Anadolu Aydınlanma Vakfı · 20037 okunma
Merakımdan belki, belki bazı konuları tam anlayabilmek adına siyasi veya dini okumalar yaptığım çok oluyor . Ama asla paylaşma cesareti gösteremiyorum . Sıradan okumalarda bile bazen sadece o cümle beni düşündürdüğü için paylaştığım bir cümleyi hiç alakasız yerlere çeken enteresan bir insan profili var. Tartışmaya hazır bekleyen . Mesaj ya da yorum atan . Tartışma olmasın diye sildigim yorumlar oluyor bazen . Ben de kimseyi incitmemek , yaralarına dokunmamak adına bu tarz okumaları paylaşmiyorum. Kırılmamak , üzülmemek adına . Okuma platformunda bile farklı fikirlere tahammülü olmayan insanlar olmasına üzülerek. Herşeye rağmen fikirlerini de okumalarını da çekinmeden paylaşan herkese hayranım . Bu anlamda tebrik etmek isterim sizi gerçekten 💐
Şeyma R.GZN...
Nergis İnşallah hocam ❤️🥰