Öteki
Dostoyevski'nin İnsancıklar'dan sonra yazdığı ikinci kitabı olan Öteki, psikolojik romanlar arasında yer almaktadır.
Kahramanımız Yakov Petroviç Golyadkin kendi halinde, maddi durumu çok da iyi olmayan, yalnız, sosyalleşmeyi beceremeyen bir memurdur.
"Bay Golyadkin sadece kendisinden kaçmak istemiyor, silinmek, toza karışmak istiyordu."
Düşünün ki böyle bir ruhsal durum içerisindedir. Doktoru ile konuşmalarından psikolojik olarak rahatsız olduğunu anlıyoruz. Fakat sonra tıpa tıp kendine benzeyen, aynı isimde, aynı yapıda bir karakter daha ortaya çıkıyor. İki karakter arasındaki olayların ilginçliği ve psikolojik geçişler yaşanıyor. Zaman zaman ikinci karakterin bir hayal ürünü olduğuna inanıyorsunuz. Bazen de aa gerçekmiş diyebiliyorsun.
İlginç bir öykü. Okumanızı tavsiye ederim.
Kitap hakkında inceleme yaptığımda dopplenganger sendromu diye bir hastalık şeklinin olduğunu öğrendim. Sosyal fobisi olan kahramanımızın başından geçenleri daha iyi anlıyorsunuz.
#öteki#dostoievski#kaprayayınları#okuyoruzçünküseviyoruz#okudumbitti#oku#okumak#okumakgüzeldir#okumaközgürlüktür#kitaplarım#kütüphanem#izmirkitap#önerikitap#tavsiyekitap#okumagünlükleri#okumagünlüğü#keşfetteyiz#keşfetedüş#keşfetteöneçıkar