2024 9. kitabı
Merhaba Bugün öyle güzel bir kitap önerisiyle geldim kii gönlünüze, ruhumuza çok iyi gelecek ve ktabın bitmesini hiç istemeyeceksiniz. AŞKIN KAPISI Selim gözlerini Çapa Tıp Fakültesinde açtı ama yurtdışında saldırıya uğramıştı burada ne işi vardıSelim oraya neden geldiğini, ne olduğunu hiç hatırlamıyordu.Yurtdışına kaçan Celal’i bulmak için gitmisti ve Brooklyn’de iki adamın sadirisina uğramıştı. Hatırladığı, son şey basına atılan acımasız tekmelerdi... Selim, babasini hiç tanımamıstir çünkü anne karnindayken onları terk etmiş,annesi, anneannesi ve dedesi ile birlikte yaşamaktadır. Dedesi ve annanesinin nüfusuna kaydedilmiştir. Celâl, Selim'in çocukluk arkadaşı hatta kan kardeşiydi. Erenköy'de aynı apartmanda doğmuşlar birlikte büyümüşler birlikte okumuşlar hatta üniversite sınavına bile birlikte hazırlanmışlardı. Selim Boğaziçi işletme, Celâl ODTÜ makine mühendisligini kazanmış sadece 4 yıllığına farklı şehirlerde yaşamışlardır ama aralarındaki bağ hiç kopmamıştır. Selim yıllarca bir holdinge müdürlük yapmış, ödüller almış,dürüst, oldukça başarılı, herkesin hayran olduğu bir iş adamıdır.Anneannesinin ani ölümü ile birlikte tarifsiz bir acı ve ölüm gerçeğiyle yüzleşir. Neva 'nin arabasına çarpması sonucunda tanışırlar ve birbirlerinden çok etkilenirler. İş dışında kalan bütün zamanlarini birlikte geçirmektedirler. Bir süre sonra çok sevdiği kan kardeşi dediği çocukluk arkadaşı Celal tarafından dolandırılır, Neva'da hiç sebep yokken onu terk eder. Güveneceği kimse kalmamıştır artık bir boşluğa düşer. Selim bir gece bir rüya görür ve bu rüyadan çok etkilenir. Rüyalarını da dikkate alarak Konya'ya Mevlana'nın kapısına gider ve ilahi aşk ile tanışır. Selim'in çocukluğundan dergaha gidene kadar neler yaşadığını arkadaşlığı, aşkı ve ailenin ne kadar değerli olduğunu okuyoruz. Selim'in hastaneye nasıl gittiğini, neden hastanede olduğunu, neler yaşadığını, dergah da karşılaştığı sürprizi öğrenmek ister misiniz? Değerli yazarımızın akıcı anlatımı sayesinde, ayetler ve peygamberlerin yaşamından da örnekler verilen, maneviyatı yüksek olan bu kitabı okumanızı canı gönülden tavsiye ederim @ikbalbyrk Alfa Kitap Semra #engelsizokurlaokuyoruz
Aşkın Kapısıİkbal Bayrak · Alfa Yayıncılık · 2024104 okunma