Aşkın Kapısı

İkbal Bayrak
Şubat 2024
Alfa Yayıncılık

2024 21. kitabı
İkbal Bayrak / Aşkın Kapısı Günümüzde unutulan ya da çoğu zaman göz ardı edilen vicdan, sevgi ve inanç gibi kavramları, etkileyici bir hikaye üzerinden hatırlamamızı sağlayan bir kitap. Selim, kayıplar ile sınanmış yaralı bir adam. Çok sevdiği aşkı Neva, neden göstermeden güzel giden ilişkilerini sonlandırınca yıkılır. Daha Neva’nın gidişini kabul edemeden, çocukluk arkadaşı hatta kan kardeşi olan Celal’in onu dolandırması ile neye uğradığını şaşırır. Yurtdışına kaçan Celal’i bulmak için gittiği Brooklyn’de iki adamın hırsızlık amacıyla saldırması sonucu gözlerini hastanede açar. Fakat bu işte bir gariplik vardır. Yurtdışında saldıraya uğramış ama gözlerini Çapa hastanesinde açmıştır. Bu nasıl olabilir? Selim’in hatıralarında yolculuğa çıkıp; çocukluğuna, Celal ile olan yakınlığına, askerliğine, ilk aşkına ve değer verdiği insanlarla paylaştıklarına tanıklık edip Selim’i ve çevresini tanıyoruz. Çocukluğundan beri gördüğü rüyaların anlamlarını merak eden Selim, yaşadıklarından sonra gördüğü rüyasından çıkardığı anlamla Konya’ya gidiyor. Burada yaşadıkları ve öğrendikleri ile biz de onun gibi içsel bir yolculuğa çıkıyor ve kendimizi sorgulamaya başlıyoruz. Sadık Emre Dergahı’nda misafir olduğu günlerdeki yapılan sohbetler, anlatılan rivayetler ve kıssalar ile bu sohbete dahil oluyor, birlikte orucunuzu tutup ayetlerin içinde huzur doluyorsunuz.. Sonu ise gerçekten beni şok etti. Hiç beklemediğim bir durumdu. O kadar akıcı ve samimi bir anlatımı var ki, kendinizi o sohbetlerde yer alıyormuş gibi hissediyorsunuz. Modern dünyanın koşturmacasında kaybolmuşken, aşkın kapısına ışık tutan ve gerçekleri hatırlatan bu kitabı okumak kendimi iyi hissettirdi. Tasavvuf ağırlıklı bir hikayede aşkı, dostluğu, aileyi ve inancı okumak isterseniz şans verilmesi gereken bir
2024 68. kitabı
Aşkın Kapısı İkbal Bayrak Merhabalar #tasavvuf içerikli eserleri sever misiniz? Ben severim.Hem huzur veriyor,hem ufkumu açıyor,hem ruhumu dinlendiriyor arkadaşlar. Sevdiğini kaybettikten sonra varoluş boşluğu yaşayan Selim ile birlikte #gizemliyolculuğa çıkmaya hazır mısınız? O zaman buyrun #aşkınkapısı nı okumaya Daha anne karnındayken babası tarafından terk edilen Selim,annesi,dedesi özellikle annanesi tarafından sarıp sarmalansada Selim in en kıdemli yarası babasızlığıydıYüreği yanık,soğuk,ketum ve gizemli adam,yakışıklılığı ile girdiği her ortamda karşı cinsin dikkatini çeken,yapı itibariyle konuşmayı cok sevmeyen biriydi. Can dostu tarafından ihanete uğrayan Selim,gözünü hastane odasında açtığında,hatırladığı tek şey en son New York a gittiğidir.Önce darp edilen ardından gaps edilen Selim,hastane odasında doktoruyla yaptığı kısa sohbetlerde içi içini yer.Çünkü birleştiremediği ayrıntılar vardır.Bu ayrıntılar Selim i büyük bir boşluğa götürür adeta endişe denizinde boğulur.Doktorundan,bir hafta önce hastane bahçesinde yaralı ve bilinci kapalı şekilde,bir ağacın altında yatarken bulunduğunu,kafasına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçirdiğinden acilen ameliyata alındığını öğrenir. Çocukluğundan itibaren gördüğü enteresan rüyaları annanesine anlatan Selim e,annanesi bir defter hediye eder ve oraya rüyalarını yazmasını söyler. Uğradığı saldırıdan sonra,gördüğü rüyalar sonrası Konya ya yolculuk yapar. Konya da Selim in #icselyolculuğu na ve neler yaşadığına sahit olduğum akıcı eseri,toplamda dört saatte okudum arkadaşlar. Selim e ihanet eden can dostu kimdi? Selim,kan kardeşiyle hangi sembolü nişane olarak önce avuç içlerine sonra her yere çizmişlerdi? Konya da sohbetlerine katıldığı Sadık Efendi kimdir? Cevaplar eserde #okuyun arkadaşlar @ikbalbyrk Semra
2025 9. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 15:56
Ahh Selim.. Ne güzel bir kitaptı içine çektikçe çeken... Hayatı boyunca özlemle aradığı kadını birdenbire kaybedince varoluşu temelinden sarsılan ve büyük bir kederin içinde kaybolan Selim, en yakınlarının ihanetiyle de yüzleşip derinlere gömülmek üzereyken bilinmezliklerle dolu bir yolculuğa çıkar. Onu bambaşka birine dönüştürmektense aslına ve gerçek evine çağıran bu yolda açılan sayısız kapı, kaderindeki asıl haberin de müjdecisi.
2024 22. kitabı
Okunma: 11 Mart 2024 00:00
Selim gözünü açtığında Çapa Tıp Hastanesi'nde bir odasında ve en son hatırladığı şey yurt dışında bir saldırıya uğraması Buraya nasıl geldiğini bilmemek de hem de tam bir haftadır hastanede Selim'in daha anne karnındayken  babası annesi ile boşanmış dedesi anneannesi ve annesi ile yaşamakta Dedesinin kütüphaneci olması sebebiyle birçok kitap getirir. Selim çocukluk arkadaşı Celal ve askerde tanıdığı Fikret'le çok yakın arkadaş olurlar ve bir gün aşkın onu bulacağını İnanır ve bulur da ta ki günün birin de  karşısına Nevs çıkana kadar Neva ile her şey çok güzel giderken onu ortada bırakıp ayrılmak istediğini söyler Bir gün yollarını tekrar kesişeceğini söyler Ona Neva Selim'in sürekli gördüğü rüyalar onu Konya'ya gitmesini sağlar ve Konya'da Mevlana'nın kapısına gider ve ilahi aşk ile tanışır ve artık hayatını orada sürdürmeye başlar Sadık Emre dergahında yaşadığı son sürpriz ve şok neydi Çocukluk arkadaşı Celal ona hangi kazığı  atmıştır Kitap Selim'in gözünü hastanede açmasıyla başlıyor Ama daha sonraki bölümlerde onun hayatına giren insanların hayatında yer aldığı kadarıyla ve bölümler başlığı altında yer alıyor ve böylelikle Selim'in çocukluğundan ta dergaha gidene kadar okuyoruz. Selim'in Hastaneye nasıl gittiğini neden hastanede olduğunu öğreniyoruz ve o kadar güzel ve maneviyat duygusu yüksek ki bir kitap gibi çok hikayelere küçük hikayelere yer vermiş Mevlana'dan Şemsi tebrizi'den çok düşünürlerden sözler yer alıyor Öte yandan arkadaşlığın dostluğun aşkın ve ailenin değerini okuyoruz
2025 23. kitabı
. . Tasavvuf türünde okumayı yapmayı çok severim ,kitabı merak ediyordum ama okumam için bu mübarek günlerde olması daha da anlamlı oldu. . Selim babasını görmeden büyüyen dedesi ve anneannesi ile yaşayan akıllı bir çocuk. Selim’i yaşadıklarını çocukluğundan itibaren okuyoruz. Çocukluk arkadaşı can dostu Celal ile büyümüş her şeyi birlikte yapmışlardır , en sonunda beraber de şirket bile kurarlar. Bu zaman içerisinde kendisi çok başarılı bir iş adamı olan Selim gönlünü Neva’ya kaptırır. İş falan umrunda olmaz sadece Neva olsun ister hayatında. İşte onunla tatile gittiğinin dönüşü kardeşim dediği Celal’in ihanetine uğrar ,artık Selim’in elinde hiçbir birikim kalmaz bu da yetmezmiş gibi doğru dürüst bir sebep göstermeden Neva da ondan ayrılır. . İşte Selim’in arayışı aşkın kapısı bundan sonra başlar. Selim’in Konya’ya gitmesi oradaki dervişlerle tanışması tesadüf asker arkadaşı Yasin’i de görmesi ve sonraki hayatının nasıl şekilleneceğini bilmek için okumak lazım. . O kadar bir iç huzur ile kapattım ki son sayfayı iyi ki okudum diyorum bana çok iyi geldi,bu türde okumalar benim her zaman silkilenme sebebimdir,mübarek ramazan ayında Allah da herkesin gönlünden geçeni versin diyorum tasavvuf okumayı Mevlana seviyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum
2024 67. kitabı
İnsan bazen yaşamı boyunca sahip olduğu ya da her zaman onunla birlikte olacağını zannettiği her şeyin belki de bir gün onu terk edebileceğini unutuyor. Sanıyor ki yanındaki her insan hiçbir zaman gitmeyecek. Tıpkı kitabın içindeki karakter gibi. Üstüne üstlük bir de en çok güvendiği insanların ihanetiyle de karşılaştığı zaman onun için büyük bir çöküş oluyor. İnsan böyle bir durumda artık ne kadar dibe gidebilirse o kadar gidiyor. Kitap oldukça ilginç başladı. Selim yurt dışına gittiğini hatırladığı anda İstanbul'da bir hastanede gözünü açtı. Ne olmuştu da buraya gelmişti? İkili ilişkiler, güven, arkadaşlık, dostluk ve aslında yaşamdaki birçok kavram zemininde güzel bir hikaye vermiş yazar. İçindeki birçok cümle üzerinde defalarca düşündüm. İnsanlık ve insan olmanın ne büyük bir sanat olduğunu hatırlatıyor diğer yandan. Başımıza gelen her şeye yüklediğimiz anlama göre belki ondan sonrasını şekillendirmeye çalışıyoruz ama çoğu zaman yanlış düşündüğümüzü fark etmiyoruz bile. Yaşamda her şeyin bir nedeni var şüphesiz. Her insan bizi bir yere getiriyor. Ondan sonrası ise bizim yolumuz. Manevi yönü yoğun olan kitapları sevenler için güzel bir seçim olacaktır. Mevlana, Şems ve tasavvuf ile geçen satırlarda yaşama dair çok şey bulacaksınız.
Puan vermedi
#okudumbitti #aşkınkapısı #kitapyorumu İyi insan kimdir? Kalbi temiz,vicdanı rahat olmak iyi olmak için yeterli mi ? Maneviyatı yüksek, okurken düşündüren, kendi hayatıma da farklı açılardan bakıp yeni kapılar açmamı sağlayan oldukça güzel bir kitap önerisiyle geldim. Vicdan, merhamet, iyilik,inanç, sevgi, mana alemi, madde alemi,ihanet gibi çok güzel konular güzel bir hikaye ile anlatılmış. İçinde bulunduğumuz modern çağ,hayatın koşuşturmacaları,para hırsı insanoğlunun hayatta varoluş amacını unutturdu. Bu çağın en büyük sorunu da sevgi, şefkat ve merhamet yoksunluğu. İnsanlar bütün bu değerleri, paylaşmayı unuttu ne yazık ki. Bilim ve teknolojide her geçen gün hızla ilerlerken, insanlar manevi değerlerinden bir o hızla uzaklaşmaya başladı. Kitap sayesinde Selim ile beraber harika bir içsel yolculuğa çıkıyoruz. Selim Bilir,küçük yaşta babası onları terk eder ,annesi, anneanne ve dedesi ile birlikte yaşar. Koskoca bir holdinge yıllarca müdürlük yapmış, ödüller almış,dürüst, oldukça başarılı, herkesin hayran olduğu bir iş adamı olmuştu. Kırk yaşına kadar hayatın koşuşturmacasına kendini kaptırıp, dünyanın bir imtihan yeri olduğunu bilen ama neyin imtihanını verdiği hakkında en ufak bir bilgisi yoktu Selim'in. Anneannemin ani ölümü ile tarifsiz bir acı yaşamaya başlar ve ölüm gerçeğiyle yüzleşir. Bir kaza sonrasında Neva ile tanışır ve ondan çok etkilenir. İş dışında kalan bütün vaktini onunla geçirir. Bir süre sonra çok sevdiği çocukluk arkadaşı tarafından ağır bir darbe alır, Neva'da onu terk eder. Güveneceği kimse kalmamıştı artık. Selim bir gece bir rüya görür ve çok etkilenir. Rüyalarını dikkate alıp Konya'da gider ve rüyasında gördüğü kişiyi aramaya başlar. Selim'i manevi olgunlaşma yolculuğunu okurken bende birçok konuda kendi eksiklerimi
2024 55. kitabı
Okunma: 18 Mart 2024 21:08
"İnsanoğlu muazzam zekâsıyla evrende galaksiler, kara delikler, atomun yapısında engin bir evren keşfetti. Elektrikle karanlığa ışık oldu, ölümcül denilen hastalıklara ilaç buldu, pek çok derde derman oldu, bir kendini bilemedi, bir kendini bulamadı. Ne tuhaf değil mi? " Hastahane odasında gözlerini açan Selim ile başlıyor hikâyemiz. Zamanlar arası yolculuk ederek Selim ve hayatına dair pek çok şeyi öğreniyor, daha yakından tanıyoruz onu. Selim ve Selim'in hayatında önemli rolleri olan anneanne, dede, anne, çocukluk arkadaşı Celâl`i de tanırken karakterlerin duygu ve düşüncelerine tanıklık ediyoruz. Özellikle de iki farklı bakış açısı, dünya görüşüne ve yaşamına sahip dede ve anneanne'nin  Selim'in hayatında nasıl izler bıraktıklarına da şahit oluyoruz. İki farklı yaşam anlayışının arasında kurulan saygı ve dengenin kaleme alınışılındaki hassasiyet öyle incelikle yapılmış ki yazara hem saygı duydum hem de hayran oldum. Akıllı, başarılı, dürüst, yakışıklı bir iş adamı olan Selim  önce tek ve büyük aşkı Nevâ tarafından, sonrasında , çocukluk arkadaşı Celâl tarafından terk edilince büyük bir boşluğa düşer. Celâl'i bulmak maksadıyla gittiği yurt dışında saldırıya uğrar fakat gözlerini İstanbul'da hastanede açar. Ne kadar zamandır hastahanede olduğunu öğrendiğinde bir şaşkınlık yaşar. Hem Nevâ'nın yokluğu hem Celâl'in ihaneti ile amaçsız, ne yapacağını bilmez bir şekilde yaşarken gördüğü rüya onu anneannesinin kitapları  Mesnevi' yi okumaya yönlendirir. Altı ay boyunca okuyup bitirdiği Mesnevi'den ilgisini çeken beyitleri, çocukluğunun rüya defterine yazar. Günleri, geceleri Nevâ'nın aşkı ile dolup dolup boşalan Selim, onunla geçirdikleri günlerin, ettikleri sohbetlerin hayaliyle yaşarken ve bir gün tekrar birlikte olacaklarının umudu ile yaşıyordu. Yine bir rüya ve
Roman-Edebiyat
2024 53. kitabı
Merhabalar Ruhumuzu zenginleştirmek ve duygularımızı dengelemek adına ilham bulmak için böyle zamanlarda ruhumuzu besleyen bir kitap okumak, kaosun ortasında daha huzurlu hissetmemize yardımcı olabiliyor. Zor zamanlarda başa çıkmanızı ve muhtemelen daha pozitif bir bakış açısı bulmamızı kolaylaştırabiliyor. Sonuçta doğru zihniyet ve güvenle, hayatın en büyük engellerinin dahi üstesinden gelebilir, insanlara ve çevremizdeki dünyaya sevgi göstermenin yeni yollarını bulabiliriz. Küçük yaşta babaları Selim ve annesini terkeder. Dedesi ve anneannesiyle birlikte yaşarlar. Herkesin takdirini toplayan Selim çok büyük bir holdingte müdürlük yapar. 40 yaşına kadar hayatın koşuşturmacasına kapılan Selim anneannesinin ani kaybı ile acı yaşamaya başlar ve ölüm gerçeğiyle yüzleşir. Bir kaza sonrası Neva ile tanışır ve bir süre sonra hiçbir neden göstermeden Neva ilişkilerini sonlandırır. Daha bunu kabullenemeden kan kardeşi Celal tarafından dolandırılıp neye uğradığını şaşırır Selim ve yaralı bir adama dönüşür. Kaçan arkadaşı Celal'i bulmak için gittiği yurt dışında saldırı sonucu gözlerini hastanede açar fakat bu işte bir gariplik vardır. Yurtdışında saldırıya uğrar ama gözlerini Çapa hastanesinde açar. Çocukluğundan beri gördüğü rüyaların anlamını merak eden Selim bunlardan çok etkilenip ve rüyalarını dikkate alıp Konya'ya gider ve rüyasında gördüğü kişiyi aramaya başlar. Rüya alemlerinde gördüğü işaretlerle Hz Mevlana ve Şems'i Tebrizi'nin aşk kapısına götürür Selim'i. Burada yaşadıkları ve öğrendikleri ile bizde onun gibi içsel bir yolculuğa çıkıyoruz. Sadık Emre dergahında yaşadığı sohbetler, rivayetler ve kıssalar ile bu sohbete dahil oluyorsunuz sizlerde. Sonu ise beni gerçekten şokkk etti. Hiç beklemediğim bir sondu. KESİNLİKLE TAVSİYEDİR DOSTLARIM. Bu yalan dünyanın
2024 44. kitabı
AŞKIN KAPISI Herkese Merhabalar. Sizlere harika bir kitap ile geldim. Ama itiraf ediyorum ki başlarda biraz ne oldu ne olacak nereye bağlayacak diye yavaş ilerledim. Bir yüz sayfaya kadar sonra ise kitaba hayran kaldım. O anlatım o atmosfer ve bütünlük hepsi sanki özenle dizilmiş tespih taneleri gibiydi. Bir boşluk kalmadan doldurulan ve yüreği , ruhu hafifleten kendine hayran bırakan bir derinlik vardı. Tasavvuf içerikli kitapları severim bu kitabı da sevdim. En çok gidip görmek istediğim şehirlerdendir Konya Mevlâna olduğu için inşallah bir gün gidip ziyaret etme şansını yakalarım. Bu kitapta orayı ziyaret etmiş kadar oldum ruhuma da iyi geldi. Hadisler, Mevlâna'dan alıntılar ve bolca da hikayeler ile kitaba bir bütünlük katılmıştı sevdiğim detaylar oldu söylemeden geçmek istemedim. Selim gözlerini açtığında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi hastanesindedir. Oysa ki o New York'a gitmişti. Neler olmuştu da o hastanedeydi? (Bu noktadan sonra onun geçmişine dönüyoruz.) Selim başarılı bir iş adamıdır. Güzel diyebileceği bir hayatı vardır. Küçük yaşta babası tarafından terk edilmiş annesi, anneanne ve dedesi ile yaşar. Güzel bir ortamda mahalle kültürü ile büyür. Sık rüya gören Selim'in bir de defteri vardır. (İleride göreceği rüya ise onu iç huzuruna tamamlanmasına götürecek bir yere götürür.) Selim kan kardeşi Celal tarafından dolandırılıp hiçbir sebep yokken terk edildiği Nevâ dan sonra bir boşluğa düşer. İkisi üst üste gelince ise yıkılır. Gördüğü bir rüya ile ise Konya'ya gitmeye karar verir. Bu yolculuk ona baştan beri ötelediği içinde var olan aşkın kapısını aralıyordu. Askerlik arkadaşı ile tesadufen karşılaşınca ise yolu Dergaha düşer. Yaşadıklarının ise bunun için bir aracı olduğunu fark etmesi de uzun zaman almaz. Rüyalar vasıtası ile görüp Hz.Mevlana'nin yazdığı

İkbal BayrakYazar · 2 kitap
1978 doğumlu yazar üniversite eğitimini Amerika'da Endüstri Mühendisliği üzerine tamamladı. İlk kitabı Masal Bitti 2013 yılında yayımlandı.