Boyun eğmenin kanunu.
2024 29. kitabı
Okunma: 14 Mart 2024 18:24
Doğa ile savaşmak,deneyim elde etmek,boyun eğmek ve hayatta kalma arzusu ancak kanunlar ile sağlanır, eğer kanunlara boyun eğersen yaşar,eğmezsen ölürsün. Ancak kahramanımız bunun yanlış olduğunu-her ne kadar köpek de olsa- bizlere gösteriyor. Sevginin sahip olunan iç güdüler ile olan çatışması ve öze dönüşün çağrısı okurlara ortadaki çatışmayı göstermekte. Sayfaların içinde oldukça ders bulunuyor, benim en çok dikkatimi çeken ise şuydu: “Bir kere yere devrilirsen sonun geldi demektir”. Kahramanımız insan olmasa da fıtratındaki öz onu,o da özünü kabul etti ve ters bir evrimsel sürece sahip oldu. Bu süreci okurken kahramanımızın sevgiden uzaklaşması ve çektiği eziyetler beni oldukça üzdü ancak bu özüne olan çağrıyı daha çok kuvvetlendirdi. Kitabın sonu için gayet yerinde diyebilirim. Kahramanımızın iliklerinde yatan özü sonunda ortaya çıktı ancak bu kolay olmadı,üzüldüğüm de çok oldu çünkü bu süreci okurken sanki oradaymışım gibi hissettim. Kahramanımız sonda istediğini oldu, ancak bilmelisiniz ki yükselmek isteyenler dibi görmeden yükselemezler.
Dünya Edebiyatı
Vahşetin ÇağrısıJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202443,2bin okunma