Kitap ikinci dünya savaşı yılları esnasında Macaristan’da geçiyor. Kitabımız; kahramanı Ezster’in ölmüş olan sevgilisine yazdığı mektupları içermektedir.
Yoksulluk içinde ve Savaş içinde büyüyen Ezster, nefret ettiği yakın arkadaşı Angelanın sevgilisini elinden çalmakla kalmamış, her sayfasında bitmek bilmeyen Angela nefretine şahit olacak , bu kadar da olur mu diyeceksiniz. Ezster’e olan öfkeniz kitabı okudukça , onu anlamaya dönüşüyor. Çirkin ayağı,sevgisiz büyümesi,ilgi görmemesi,yoksulluk içinde yaşam mücadelesi idi aslında onun nefretinin sebebi.
Kitap ölüye yazılan bir mektubu bölümlere ayırmış ve aynı bölüm içinde farklı tarihte yaşanan olaylar anlatılmış. Bu anlamda kafanız biraz karışabilir.
Magda Szabo kitapları çok sürükleyici ama bir o kadar da yoğun duygular içeriyor. O yüzden Magda Szabo kitapları okurken , sakin bir ortamda , kafanızı sadece kitaba vererek ve birkaç gün içinde okumaya bitirecek şekilde program yapmayı unutmayın.
Yazarın okuduğum 3. Kitabı ve bu 3 kitaba da resmen hayranlık duydum. Hala kendisiyle tanışmamış herkese Magda Szabo ile biran önce tanışmalarını tavsiye ederim.
Yavru CeylanMagda Szabo · Yapı Kredi Yayınları · 2022679 okunma