·392 syf.····Okunma: 17 Mart 2024 00:00 sanirim simdiye kadar okudugum jane austen romanlarindan en begenmedigim bu oldu... sorun ceviride mi yoksa yazimda mi bilmiyorum ama kitap AKMIYOR cumlelerde tikaniyorum cok fazla devrik cumle var. cumle tamamlanir heralde diyorum artik biter diyorum. bitmiyo hatta bambaska bi cumle daha ekleniyo sonuna. okumasi cok zor oldu benim icin kelime secimleri de zorladi beni cogu yeri birden cok kez okumak zorunda kaldim ve bi sure sonra dikkatimi veremedim o yuzden kitabi bitirmek neredeyse bir ay surdu.
kitabin kurgusu da beni o kadar etkilemedi. aslinda karakterler gercege uygundu elinor ve mariennein zit abla kardes olmasi ve olaylara tepkileri cok dogaldi ozellikle mrs jennings ve sir johna bayildim AMA elinor ve albay brandonu o kadar yakinlastirdiktan sonra bir anda edwardin gelmesi ve mariennein en bastan beri yas farkindan rahatsiz oldugunu soyledigi albayla olmasi bana zorlama geldi... elinor albayi en basindan beri kisilik olarak begeniyordu ve yas farklari da marienne kadar fazla degildi bu cifti tercih ederdim mamafih jane austen teyzenin ters kose yapma tercihine saygi duyuyorum. yine de filmi daha iyiydi demek zorundayim :(