2024 11. kitabı
Okunma: 18 Mart 2024 08:05
Megan Goldın, Reuters haber ajansı’nda ve diğer medya kuruluşlarında muhabir olarak çalışmış ve Orta Doğu’yla Asya’daki savaş, barış, uluslararası terörizm ve mali krizleri aktarmış. Şu anda Avustralya’nın Melbourne şehrinde üç oğluyla birlikte yaşayan yazar, rehber köpek olmayı öğrenen Labrador yavrularına koruyucu annelik yapıyormuş. Firar Odası, Gece Yüzmesi ve Uyanık Kal öne çıkan eserleri. Ama biz onu Bitmeyen Gece kitabıyla tanıdık ve tabiri caizse duygunun dibine vurduk. Hayranlığımız oradan geliyor. Lucy, Jules, Sylvie ve Sam finans dünyasında oldukça başarılı isimler. Liderleri Vincent ile ekip çalışmasının zirvesinde önemli işlere imza atan, fazlaca mesai yapan, çok iyi kazanan ve kariyerleri arşa çıkmış kişiler. Göz alıcı hayatları, lüks yaşamları, kaliteli kıyafetleriyle daima rakiplerinden bir adım öndeler. Peki kendi içlerinde sınırları ne kadar zorlayabilirler? Birbirlerine olan güvenlerini nasıl sınayabilirler? Bir firar odası mücadelesine katılıp inşaat halindeki yüksek bir binanın asansörüne doluşuyorlar. Işıklar sönüyor ve içeriye sıcak hava verilmeye başlanıyor. Şimdi hırslarını bir kenara bırakarak birlik olup şifreleri çözmek zorundalar. Buradan çıkmanın tek yolu hayatta kalmak. Özgürlük, uğruna en fazlasını feda edeni bekliyor. Yazar son sayfalarda yani finalde at koşturmuş. Oldu bittiye getirdiği finali haricinde kitabı sevdim. Sara Hall ve asansör bölümleri şeklinde ilerledi ve sürükleyiciydi. Kurumsal bir plaza hikayesine odaklanıyoruz. O devasa camların ardında büyük paralar kazanan, ben merkezli egoistleri herkes bilir. Özellikle ticaret ve finans işiyle az buçuk ilintili olanların kitaptan çok keyif alacağına eminim. İçerisinde çözülmeyi bekleyen birden fazla gizem barındırıyor. Karakterler, menfaatlerini, ihtiyaçlarını ve arzularını ölümleri pahasına gözeten, değerini diğer arkadaşlarından fazlaca üstün gören kişiler. Hepsinin ortak paydası ‘para’ elbette. Hırsı, kıskançlığı ve rekabetin boyutlarını sınayan, insanı insana tanıtan gizemli bir roman. Türü sevenlere..
Edebiyat & Roman
Firar OdasıMegan Goldin · Aprıl Yayıncılık · 202442 okunma