·256 syf.····Okunma: 21 Mart 2024 20:31 #ısırganotuvekemik #nettleandbone #tkingfisher
Herkese merhaba size uzun zamandır okumak istediğim ve dilimize çevrildiğini görünce bayıldığım bir kitapla geldim bugün. Öncelikle yayınevini orijinal başlık çevirisi için tebrik ediyorum. Birçok yayınevi sırf satış olsun diye kafalarına göre bir başlık seçerdi eminim. Ancak sayfa kalitesi maalesef çok kötü. Saman kağıdı ve okurken zor açılıyor. Verilen parayı karşılamayacak tarzda ancak telife de bayağı bir para gittiğini düşünüyorum. Pdf çıkınca ordan devam ettim de kol ve bilek sağlığım gitmedi Kitap, kapağında da yazdığı gibi Hugo ödülü en iyi Roman kazananı ve oldukça orijinal bir konuya sahip. Catriona Ward ve Alix. E. Harrow 2 çok beğendim yazar ve bu kitaba övgülerde bulunmuşlar. Yazar zaten çok kaliteli işlere imza atıyor çok özgün konuları işliyor. Ülkemize kazandırıldığı iyi oldu tabii ki esas gelmesini beklediğim kitabı #whatmovesthedeath onu orijinalden okudum ve çok güzel. Hatta şimdilerde ikinci kitap olan #whatfeastsatnight çıktı. Umarım bu iki kitabı da okuruz. Yazar normalde korku yazarı, bu ise yazarın fantastik romanı.
Marra, politik bir konumda bulunan bir liman şehrinin prensesi. Kuzey krallığı limanı ele geçirmek için Marra'nın ablasıyla evleniyor ancak ablası ölüyor. Prens bu sefer, Marra'nın küçük ablasıyla Kania'yla evleniyor ancak eşi bir erkek varis doğurana kadar Marra birisiyle evlenir ve çocuk yapar korkusuyla prens, Marra'yı manastıra kapatıyor. Kendi krallığı limanı ele geçirdiği için ve onu başka bir varise bırakma korkusuyla. Kania, Marra'yı ölüm korkusuyla uyarır. Kendisine bir şey olursa asla prensle evlenmemesini ister. Kania prensten fiziksel şiddet görmekte ve damızlık olarak kullanılmaktadır. Erkek doğurana kadar uğraşılmakta eğer erkek doğurursa da ona ihtiyaç kalmayacağı için değersizleşip ölüme mahkum olacaktır. Eğer hamile kalamazsa da yine bir şekilde öldürülüp marra damızlık olarak kullanılacaktır. Marra öğrendiği bilgilerle kız kardeşini ve kendisini prensten kurtarmaya çalışır. Çıktığı yolda toz karısı adındaki ölülerle konuşandan yardım ister imkansız görevleri yerine getirirse Toz karısı ona yardım edecektir. Cin pazarından buldukları şövalye Fenris de onlara katılır. Tabi kemik köpek, Bulucu civciv ve iblisli tavuğu unutmayalım.
Kitap high fantasy karakterler iyi yaratılmış, yazım muhteşem. Kitaptaki her cümle harikaydı her yer postit doldu. Sonundaki yazarın açıklaması harikaydı. Karakterlerin yaşları büyük o yüzden genç yetişkin değil yetişkin fantastik diyebiliriz. Ama smut yok üzgünüm. Yazarı orjinalden okumak biraz zorlayıcı o yüzden umarım diğer kitapları da çevrilir.