T. Kingfisher
Hugo, Nebula ve Locus ödüllü yazar T. Kingfisher’dan ezber bozan, çarpıcı bir peri masalı! Marra’nın kahraman olmak gibi bir niyeti yoktu. Son derece utangaçtı, manastırda büyümüştü ve ailesinin üçüncü kızıydı. Bu sayede prenseslerin alışıldık kaderinden, bir taht uğruna evlenmekten kurtulmuştu. Kız kardeşiyse onun kadar şanslı değildi. Marra, yıllarca süren sessizliğin ardından kardeşinin güçlü ve istismarcı bir prensin elinde acı çekmesine daha fazla seyirci kalmak istemedi. Marra kız kardeşini kurtarmak için yardım ararken gereken her şeye kavuşacaktı. Ancak imkânsız görünen üç görevi tamamlaması gerekiyordu: Kemikten bir köpek yapmak, ısırgan otundan bir pelerin dikmek ve ay ışığını bir kavanozda saklamak... Gelgelelim tüm prenses ve cadı masallarında olduğu gibi, imkânsızı başarmak yalnızca bir başlangıçtı. “Kingfisher bir usta. Bu kitap, karanlık ile tuhaflığın iç içe geçtiği, esprili, acımasız, komik ve pek çok açıdan sahici...” – Travis Baldree “Komik, korkutucu ve içten; bayıldım.” – Alix E. Harrow “Bitirdiğimde kendimi bu ürkütücü dünyadan, bu mücadeleci, kusurlu ama harika karakterlerden güçlükle koparabildim.” – Catriona Ward
256 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2022

253 syf.
9/10 puan verdi
'Neyse ki kalbi hemen iyileşmişti, kalplerin neredeyse her zaman yaptığı gibi.' (sayfa 33) 2023 Hugo En iyi Roman Ödülü kazananı Isırgan Otu ve Kemik, bu yılın şubat ayında dilimize
8/10 puan verdi
Peri masalları ile aram her daim pozitif olagelmiştir. Bu inanıştan yola çıkarak okumaya karar verdiğim Isırgan Otu ve Kemik kitabı beni oldukça mutlu etti. Oysaki kitap benim için oldukça kasvetli bir giriş yapmıştı. Sis ve huzursuzluk kaplı bir gökyüzü altında; iskeletler, katiller ve yamyamlar ortasında bir kız kemikleri tellerle tutturarak bir köpek örmeye çabalıyordu. Zaten korku sektörüne çocukluğundan itibaren uzak duran benim gibi insanlar için olmaz olası bir başlangıç... hatta sabırsız bir okuyucu olsaydım bitiş. Lakin merak korkuya galip geldi. Sayfa diplerinde yer alan rakamlar farkına varmadan değiştikçe kitabın içinde olduğun gerçeğini daha hızlı kabulleniyorsun. Bu geçişin içinde dişleri müzikle dans ettiren iyi kalpli yaratıklar, ölümü kabullenen yine yürümeye devam eden savaşçılar, kendilerine başka isimler taksada gerçeği gizleyemeyen cadılar kol kola ilerliyor. Son sayfa da sona erip iyilerin kazandığı, görece çoğunluğun mutlu olduğu, peri masalı konseptine sadakatin yüzünüze gülümsediği bir kitabı bitirmenin keyfini oldukça özlemişim. Yazarın kalemine sağlık. Okuduğunuz için teşekkürler.
9/10 puan verdi
Ba-Yıl-Dım, tek kelimeyle bayıldım. Yazarın beyninin işleyişine ve bunu kağıda döküşüne hayran kaldım tam benim gözlerimin keyfine layık bir okuma zevkiydi. Özgün bir kurgu, özgün bir dünya ve birbirinden özgün ve keyifli karakterler daha da ne olsun yani. Yazarı favorilerimin arasına aldığım kesin. Sondaki açıklama kısmını bile keyfile okudum (ki genelde hiç okumam) kadının kaleminin gücünü düşünün artık nasıl bir büyüyle bağlımışsa beni duramamışım.:)) Velhasılı aşırı sevdim, aşırı beğendim hatta bol bol bayıldım.:) El değmemiş, kulak duymamış masal diyarlarına açsanız, mükemmel olmayan ama elinden geleni yapmaya çalışan içten yol arkadaşları arıyorsanız, artık aramayın hemen okuyun....
10/10 puan verdi
#ısırganotuvekemik #nettleandbone #tkingfisher Herkese merhaba size uzun zamandır okumak istediğim ve dilimize çevrildiğini görünce bayıldığım bir kitapla geldim bugün. Öncelikle yayınevini orijinal
9/10 puan verdi
Yaaaa o kadar tatlı bi kitaptı ki:) kitabın baş kısmı biraz karamsar gibi gelmişti ama sonradan modern bir peri masalına dönüştü:) marranın sürekli bu adil değil, haksızlık! çığlıklarıyla ve prenses olmaktansa rahibe olup kendi hayatını yaşamasıyla, kardeşini kurtarmak için yollara düşmesiyle ve tüm feministliğiyle kova burcu olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam:) ısırgan otu ve kemik; fenrisin beyefendi şövalyeliği, tozkarısının huysuz tatlı iş bitiriciliği ve agnesin dedikoducu komşu teyze modundaki vaftiz anneliği, kemiklinin ölümsüz sadakatiyle kalbimde yer etti. Yakında filminin çıkacağına eminim. Çok beğendim. Dipnot: kitabın çevirisi gerçekten kötü, devrik cümleler, paragraflar karmaşık, bazen anlamak için 2 3 kez okuduğum yerler oldu. O kadar özensiz ki bi yerde kemikli yerine bonedog, civciv yerine vicciv filan yazılmış. Bir de kitabın orijinal kapağı o kadar güzelken neden türkçe kapak böyle leş gibi ya, sinir oluyorum buna-_-
7/10 puan verdi
Marra, üç kız kardeşlerden en küçüğü.Büyük ablası Damia, iki krallığı birbirine bağlayıp barış içinde yaşamalarını sağlamak için Prens Vorling ile evlendikten 5 ay sonra öldü ve Prens bu sefer, diğer ablası Kania ile evlendi.Ancak sonrasında Marra acı bir şekilde fark etti ki Prens Vorling aslında çok kötü bir adamdı.Karısını rehine tutan, onu damızlık gibi kullanan ve ona şiddet gösteren biriydi. Bir ablasını zaten kaybetmiş olan Marra, diğer ablasını da kaybetmek istemediğine karar vererek büyük bir adım atmak zorunda kaldı.Hem cadı hem de mezar kazıcı olarak bilinen Toz-karısı ile konuşup, prensi öldürmek için bir yol bulmasını isteyecekti.Bunun üzerine Toz-karısı ona 3 imkansız görev verdi; Baykuş bezi ve ısırgan otundan bir pelerin dikmek, lanetli kemiklerden bir köpek yapmak ve kilden bir kavanozda ay ışığını tutmak.Ablasını kurtarmak için tüm imkansızlıklara göğüs germeye hazır olan Marra, böylece macerasına başlayacaktı. Beklentim yüksekti ve karşılayamadı açıkçası.Basit bir çocuk masalı gibi geldi bana.Başlangıç noktası güzeldi ama ilerledikçe beklediğim reaksiyonu alamadım kitaptan.Marra 30 yaşında bir kadın olmasına rağmen konuşması, davranışları vb. 18 yaşındaki bir kızmış gibi geldi çoğu zaman.Yazarın çoğu kitabı beğeniliyor, diğer kitaplarına da bakacağım yine de.
245 syf.
9/10 puan verdi
Ben bu kitabı hikayesinden ve yazım biçiminden dolayı çok sevdim. Sanki biraz beklentiye girdim gibi ama sonra bu kitabın epik fantastik yada high fantasy gibi olmadığını ve amaçlamadığını düşündüm. Yazarın hikayeyi anlatış biçimi çok güzeldi ve radarıma girdi artık tüm kitaplarını okumak istiyorum havasındayım. Kitabı amazondan İngilizce baskısını indirimden alarak okudum baskı da çok güzeldi bu arada. Ayrıca okurken sesli kitabını da dinledim o da gayet iyiydi hikayeye can kattı. Kitaba gelecek olursak ilk başlarda birşey anlamadığım için tutunamadım sonra yavaş yavaş daha doğrusu 70 sayfadan sonra işler açılınca kitap akıp gitti. Kitapta en sevdiğim şey “bizim bir görevimiz var” bakış açısı ve her olayda yanlarına birilerini almaları idi. Dust wife’nin herkes ile olan diyalogları komik ve eğlenceliydi. Fenris’i de çok beğendim tilki kadın diye bilerek dust wife ile atışıyordu djdj ya şunu diyeyim Marra’nın bazı işleri hiç sorgulamadan yapması veya çok düşünmeden tehlikeli işlere atılması oturmadı tam bende ama zamanla da oturdu gibi bununda karakterinden kaynaklandığını düşünüyorum. Tam olarak ne yapacağını bilmiyor ama tek bir şey yapması gerekiyor gibi davranıyordu ki öyleydi de. Birde aşkın suyunun çıkarılmaması ve Marra’nın bu konu hakkındaki duruşunu sevdim. Fenris ve ona şans diliyorum umarım geri kalan insanları kurtarmışlardır ve mutlu yaşamışlardır. Kesinlikle okuyun. Farklı bir kitap. Adios.
Nettle & Bone
Nettle & BoneT. Kingfisher · Tor Books · 2022155 okunma
Farklı bir fantastik
7/10 puan verdi
Öncelikli olarak mükemmel bir dünya sizi beklemiyor. Sizi bekleyen günümüz popüler genç yetişkin fantastik kitaplarından farklı olarak görece özgün karakterler ve gerçekten kendine özgü bir fantastik. Konunun akışı basit ve romanın sonuna vurulmuyorsunuz hatta sonunun biraz yüzeysel ve sade olduğunu söyleyebilirim. Kitabı okutan sürekli görmeye alıştığımız fantastik unsurlar değil gerçekten yaratıcı unsurlar barındırması. Ve karakterlerin ergen, dünyayı kurtaracağız modunda olmadan aksine yaşını almış olmaları gözümde yükselmesine sebep oldu romanın. Tabi değeri okuyucunun gözünde tartışılır olmasına tartışılır yine de insanın kafasını yormadan farklılık ve tekrarlardan uzaklaşmak için okuyabileceği tatlı ve akıp giden bir kitap. Toz-karısı ' nın tavuğu herhalde en çok hoşuma giden kısım oldu, şans verin derim.
Trabzon ekmeği Bir Kitaba Nasıl Bağlanır
Puan vermedi
Şimdi size biraz ekmekten bahsetmek istiyorum. Trabzon ekmeği ekşi mayalı tok bir ekmektir. Bunun yanında diğer ekmekler bulut gibi gelir. Trabzon ekmeği tek dilimle doyurur. Hele de sıcak olursa
7/10 puan verdi
Isırgan otu ve kemik gotik fantastik bir kitap. Marra'nın kardeşini evlendiği kötü prensin elinden kurtarmak için yapması gereken bir yolculukla başlıyor. Bu yolculuk kimi zaman zor geçse de yanında ona yardım eden insanlar da zaman geçtikçe artıyor. Kitap konusu itibariyle çok ilgimi çekmişti. Kısa da olduğu için çok hızlı bittiğini söyleyebilirim. Kitabın çok farklı, kendine has, özgün bir olay örgüsü ve evreni vardı. Beğenime gelecek olursak, sanırım kitaptan daha farklı beklentilerim olduğu için tatmin olmadığım yerler oldu. Karakterler de okurken bana yüzeysel hissettirdi. Fakat kısa bir kitap olduğu için ve yormadığı için kısa sürede bitirebildim. Kafanızın dağılmasını istediğiniz yolculuk kitaplarına ilginiz varsa bu kitabı tercih edebilirsiniz.

T. Kingfisher
T. KingfisherYazar · 5 kitap
Ursula Vernon, Amerikalı bir serbest yazar, sanatçı ve illüstratördür. En çok Hugo ödüllü çizgi romanı Digger ve çocuk kitapları dizisi Hamster Princess ve Dragonbreath ile tanınır. T. Kingfisher kalem adı altında da yetişkinler için gerilim romanları yazar. Ursula Vernon Oregon ve Arizona'da büyüdü ve ilk kez sanat dersleri aldığı Minnesota, Saint Paul'daki Macalester College'da antropoloji okudu. İlk olarak web çizgi romanlarıyla ve özellikle antropomorfik hayvanlar içeren çalışmalarıyla tanındı. Daha sonra, ilk kez 2008'de yayınlanan bir dizi çocuk kitabını ve ardından T. Kingfisher (Türkiye'de -yalıçapkını- olarak bilinen kuşun adıdır) takma adıyla yetişkinlere yönelik kitapları yazmaya ve resimlemeye başladı. Farklı isim kullanırken amacı çocuklara yazdığı kitaplar ile yetişkinler için yazdığı kitapların karışmamasıydı. Hugo Ödülü ve Nebula Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.