Kitabı büyük bir heyecan ve umutla aldım. Kitabın yazarının savcı olması, mesleği bırakıp polisiye yazmaya başlaması ve japon edebiyatı ilgimi celbetmişti. Ancak ne yazık ki kitabın daha ilk sayfalarında homoseksüel ibarelere rastladım bu beni çok rahatsız etti. Birkaç sayfa daha çevirdim kitap aynen devam ederek eşcinsel ifadelere yer veriyordu. Bu nedenle yazarın üslubunu ya da kitabın edebi özelliklerini incelemeye layık bulmuyorum okumayı bırakıyorum, size de kesinlikle almanızı tavsiye etmiyorum.
Şeytanın ÇırağıŞiro Hamao · İthaki Yayınları · 20249,8bin okunma
Bir kitap eşcinsel öğeler barındırıyor diye bu kadar rahatsız oluyorsan kendinle ilgili sorunların vardır.Biraz düşününce acaba karşına çıkan eşcinsellik unsurları sana seni anlattığı için bu kadar rahatsız olmuş olabilirsin.Kabul ediyorsan sorun yok ancak etmiyorsan tedavi olman lazım
E' ❀
Alaska Di kendimle hiçbir sorunum yok. Bilim ve psikoloji dünyası da açıkladı ki asıl eşcinsellik sorun ve hastalık :) Dolayısıyla ben değil, savunduğun görüş " hastalıklı ". Hem hatırlattığın iyi oldu, İslâm'a aykırı, rezil ve lanetlenmiş bir eylemi az eleştirmişim ve kötülemişim, bu sayede biraz daha lanetleyip eleştireyim. Rabbim bizleri bu çirkinlikten ve rezillikten beri eylesin, rızasına aykırı her türlü hareketten muhafaza eylesin.