Puan vermedi·206 syf.··Beğendi
···Okunma: 30 Mart 2024 19:03 Kitleler Psikolojisi
"Kitle çobanına sadık bir sürüdür. Bir önderin direktifi olmadan yönlendirmezler kendilerini. Eskilerden beri var olanı olduğu gibi kabul eder,herhangi bir sorgulamaya ihtiyaç duymaz kitle. Fikir ve anlayışlar sabittir ve böyle sürer gider hipnotize edilmiş bir kitlede. Kitle yeri geldiğinde de bir canavara dönüşebilir." Kitapdan alıntı bu paragraf ile başlamak istedim icelememe.
Ünlü sosyolog Le Bon neredeyse 160 yıl önce yazdığı eserinde hem kendi döneminin kitlerini hem de günümüz toplumuna ışık tutmaktadır. Geçmiş dönemlerden örnekler vererek özgürce düşünen bireyler ile mantık dışı fikirlere kapılan bilinçsiz toplulukları karşılaştirmaktadır.
Sakin zamanlarda altını çize çize, kendinize acaba ben de mi?diye diye okuyacağınız bir eser. Kitaplığınızda mutlaka bulunsun.Keyifli okumalar.
#kitlelerpsikolojisi#gustavelebon#kaprayayınları#kapra#insan#insanpsikolojisi#kitle#kitleler#psikologi#eskidönem#okumak#kütüphane#okudumbitti#kitaplarım#okumaközgürlüktür#okumakiyidir#okumagünlükleri#okumaköşesi#keşfet#keşfettengelenlertakipetsin#izmir#önerikitap#tavsiyekitap#izmirkitapkulübü#ege#kahve#booksandcoffee#books#bookstagram#bookstagramitalia