Herkesin okuması gereken bir eser!
2024 6. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2024 03:41
İnsan kimdir? Aciz hayvanlar mıyız yoksa üstün varlıklar mı? Bugünlere nasıl geldik, neleri başardık, hayvanlardan ne farkımız var ya da yok, dünyamız ve diğer canlılar için neler yaptık ve yapıyoruz, bunları gözden geçiriyoruz. Geçmişle bugün arasında güçlü analizlerle karşılaştırmalar yapan ve geleceği bu analizlerle öngören mükemmel bir eser. Yoğun bilimsel terimlerden ziyade sade ve anlaşılır anlatımla fen bilimleri ve sosyal bilimler ışığında insanlığın tarihini öğreniyoruz. İnsan olarak ne kadar acımasız ve ahmak olduğumuz belgeleriyle yüzümüze vuruluyor. Yazarın analizlerini ve düşüncelerini genel itibarıyla yerinde buldum ve katılıyorum. Ancak bir istisna var: Popüler kültür klişesi "Ermeni Soykırımı" hikayesini "Yahudi Soykırımı" ile aynı konumda incelemesini kesinlikle kabul edilemez buluyorum ve küresel lobilere göz kırpmak için bir cümlede ifade ettiğini düşünüyorum; zira yazar Türk tarihine oldukça hakim bir tarihçi ve gerçek bir tarihçi tarihsel olayların nasıl değerlendirileceğini gayet iyi bilir.
1K
Hayvanlardan Tanrılara: SapiensYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 202342,6bin okunma