Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

260 syf.
1/10 puan verdi
Cahillik diyor ama egosunu anlatıyor
Kitabın başlığı sadece ilgi çekmek için güzel bulunmuş. Yoksa içeriği tamamen Şengörün egosunu anlatmasıyla dolu. Cahilliği anlatacağım derken kendi terbiyesizliğini öğretmenine "Cahil Karı" diyerek göstermiş. Ve bunu ilkokul çağında güya kendi çocukluğunu överken söylüyor. Daha ilkokulda öğretmenine böyle terbiyesizlik yapandan ne bekleyeceksin. Güya ilkokulda zorunlu din dersinde ezberledigi bir iki kısa süre ile şuanda kendisine karşı çıkan "Âlimlik taslayanlara" hadlerini bildiriyormuş... Buna sadece güldüm geçtim. Ezberlenen iki süreyle "Âlimlik taslayanlara haddini bildirebiliyorsa"!!! Kitabın genelinde İslam'a karşı olan düşmanlığını hep göstermiş. Hep bi yabancı hayranlığını dile getirmiş. Ne Mimar Sinani bıraktı ne onca müslüman bilim adamlarını dile getirdi. Hep bi yabancı seviciligi var. Ve kendi oğlunu karısını babasını amcasını dedesini vs vs. Hep kendi etrafındaki şahıslar güzel akıllı zeki ama bir çember dışarıdakiler hep cahil. Yıldırım Beyazıt'ı aptal görüyormuş... Sebebini bilmiyorum yazmamış... Çok haddinden fazla kendini beğenmişlik var kitapda. Özünde sanki kitap ben böyle güzelim, ben şöyle akıllıyım, ben böyle elitim vs vs ben ben ben demek için yazılmış gibi... Sırf merak ettiğim için okudum ama bunca zaman boşa gitti desem yalan olmaz.
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı EtkiliyorCelal Şengör · Masa Yayınları · 20232,327 okunma
·
365 görüntüleme
1عبدالله بن عبدالله okurunun profil resmi
Jelal türevleriden biraz komik bir ateist aynı zamanda kibirli İmam Ahmed'in dediği gibi "Kibir olan kafada akla rastlayamazsın".
kitap editörüyüm okurunun profil resmi
Tebrik ediyorum samimi incelemeniz için
Yiğit Baran okurunun profil resmi
Mimar Sinan'ın mühendislik zekasını övdü zaten, estetik anlamda ortaya yeni bir şey koymadığını söyledi sadece. Mimar Sinan'ı severim ve hakkında belgeseller izlerim, her seferinde mühendis tarafına hayran kalsam da estetik anlayışından pek bahsedildiğini görmedim. Ve yaptığı camilere bakınca Celal Şengör'ün dediği gibi Ayasofya'nın örnek alındığını görebiliyoruz zaten. Ha ben mimar değilim belki estetik açıdan da büyük yenilikler getirmiştir ben uzmanlığım olmadığı için bunu fark edemiyorumdur, Celal Şengör'ün haklı olduğunu iddia edemem. Ama Mimar Sinan konusunda taraflı değildi. 2. Beyazıt dönemine bakıldığında Celal Şengör'ün neden öyle dediği anlaşılıyor. Fatih Sultan Mehmet döneminde saraya konan birçok sanat eserine "dinsizlik" olarak bakıp onlardan "kurtuluyor" Ayrıca Leonardo da Vinci'nin gönderdiği mektubu da sırf adam Müslüman değil diye umursamıyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.