Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yiğit Baran

Sabitlenmiş gönderi
248 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
35 günde okudu
Ronalda olunmaz, doğulurdu. Hala öyle mi?
Hiçbirimiz rastgele özelliklerle dünyaya gelmiyoruz, anne babalarımızdan "gen" denen bilgiler alıyoruz ve bu bilgiler vücudumuzdaki olayların işleyişini belirliyor. Böylece boy, kilo, göz ve ten rengi, zeka seviyesi, hastalıklara yatkınlık gibi birçok özelliğimizin temelleri daha biz doğmadan atılıyor. Elbette hayattaki uğraşlarımız ve
Yaratılıştaki Çatlak
Yaratılıştaki ÇatlakSamuel H. Sternberg · Koç Üniversitesi Yayınları · 201898 okunma
Reklam
Yiğit Baran tekrar paylaştı.
168 syf.
8/10 puan verdi
Uç koşullarda hekimlik
Tıp fakültesinden başarıyla mezun olmuş, geleceği parlak görülen yazar; kimsenin çalışmak istemeyeceği bir yere gönderiliyor. Nefes kesici bir soğuk, cahil bir halk, altyapı yetersizlikleri, yardım alacak başka doktor olmaması... Bir de bunlar yetmezmiş gibi kendisinden önceki doktor önüne gelene ilaç dayadığı için yazarımızın usulüne uygun tedavileri bilgisiz halk tarafından olumsuz karşılanıyor. Ama yılmak bilmeyen yazarımız tüm bu zorluklara direniyor, sorumluluk alıp kendisini geliştirip mücadele ediyor. Bu mücadelenin üstesinden sabrı, azmi ve cesareti sayesinde geliyor; bulunduğu bölgeye faydalı bir doktor olmayı başarıyor. Yazar bakış açısıyla yazılmış bu kitapta, bir doktorun edinebileceği birçok tecrübeye tanık oluyor, doktorluğun ne kadar zor olduğunu anlıyoruz. Belki biraz kişisel olabilir ama ben bir tıp öğrencisi olarak bu kitabı okurken beni bekleyen meslek hayatının amfide anlatıldığı gibi olmayacağını anladım. Tıbbi terimlerin fazla kullanılmadığı, anlaşılır ve akıcı bir kitap. Özellikle gelecekte sağlıkçı olacaklara tavsiye ederim.
Genç Bir Doktorun Anıları
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201524,6bin okunma
Uyanmış olmasına rağmen yataktan kalkmadı. İnatla, yatağın içinde, birkaç dakika sonra çalacak olan alarmın ötmesini bekledi. Zira bu çirkin ses, günün başladığının resmi işaretiydi ve ötmeden önceki birkaç dakikanın huzurunu yaşamak istiyordu.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yiğit Baran tekrar paylaştı.
Çağdaş İtalyan yazarı Luigi Malerba'ya, Berlin'de “Neden yazıyorsunuz?” diye sordular, "Roma'ya tahammül edebilmek için” dedi. Neden edebiyat? Yeryüzüne dayanabilmek için.
Yiğit Baran
Bir kitabı okumaya başladı
Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum
Beyinde Ararken Bağırsakta BuldumSerkan Karaismailoğlu
8.7/10 · 6,4bin okunma
Reklam
Ahlaki bir sistemin Allah inancı olmadan işlemesi pratikte elbette mümkündür (bu yüzden birçok ateist oldukça ahlaklıdır), fakat en önemli özelliklerinden birisi bağlayıcılık olan ve insanların şahsi çıkarlarından gerektiğinde fedakârlık yapmalarını gerektiren yasalardan oluşan ahlaki sistemlerin, Allah inancı olmadan rasyonel temeli olamaz. Burada “rasyonel temel” ile kastım; ahlaki eylemi gerçekleştirirken bu eylemi gerçekleştirmenin ve gerektiğinde şahsi çıkarından vazgeçmenin akılcı bir temeli olmasıdır.
Yiğit Baran tekrar paylaştı.
"Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Yiğit Baran
2024 okuma hedefini güncelledi.
31/100 Mangalar yüzünden gerçekte kaç kitap okuduğumu göremiyordum, bu şekilde yapmaya karar
2024 OKUMA HEDEFİ
92/100 kitap - %92 tamamlandı
92 kitap okudu
100 kitap
17,6bin sayfa
28 inceleme
503 alıntı
31 günde 1 kitap okumalı.
92 syf.
9/10 puan verdi
·
28 saatte okudu
Ahlak Felsefe ve Allah
Ahlak Felsefe ve AllahCaner Taslaman
8.2/10 · 367 okunma
Reklam
Teist ontolojiye göre varlığın merkezinde her şeyi yaratan, her şeyi bilen Allah vardır ve insan da Allah sayesinde vardır; bu ontoloji Allah'a atıfla ahlakın temel kavramları olan "iyi-kötu’ye çıkarlar ve tutkular üstü değerler konumunda olması için rasyonel temeli rahatça sunabilir. Diğer yandan ateist ontolojiye göre her şey bilinçsiz, ahlak konusunda umursamaz olan maddenin doğa yasaları ve tesadüfler çerçevesindeki hareketlerinden oluşmuştur; bu ontolojiye göre bir şeye "iyi-kötü” gibi atıflarda bulunmak sadece biyolojimizin bize oynadığı bir oyundur, bizim biyolojik yapımızdan bağımsız "iyi-kötü” diye evrensel, herkes için geçerli bir kriterin rasyonel temeli yoktur.
1.941 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.