2024 4. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2024 00:00
#OkudumBitti CANIM ALİYE, RUHUM FİLİZ; SABAHATTİN ALİ. Kitapta Sabahattin Ali'nin Aliye Hanım ile nişanlılık süreçlerinden başlayarak ileriki dönemlerine kadar; eşi Aliye Hanım ve kızı Filiz Hanım'a yazdığı mektuplar yer alıyor. Özellikle nişanlılık süreçlerinde hislerini ifade ederken kullandığı cümleler etkileyiciydi. Okumanızı tavsiye ederim. Kitaptan bazı alıntılar: -Bir gün evvel sana kavuşmak arzusuyla içim tutuşmaktadır ve herkesi tesiri altına alan bir sürü manasız anane ve merasime tabi olmakta bence mana yoktur. İki insanın hayatlarını birleştirmesinde en ehemmiyetli nokta birbirlerini sevmeleri ve hüsniniyet sahibi olmalarıdır. -Sen bu karanlık ömrümün içine bir sevinç ışığı gibi, kurumaya yüz tutan ekinlere can veren bir nisan yağmuru gibi birdenbire geldin. -Mektupların senin göğsünde ne kadar temiz ve insan bir kalbin çarptığını bana gösteriyor, bu kalp bundan böyle benimki ile beraber çarpacağı için dünyanın en bahtiyar insanıyım.
2024 Okuma Raporları
Canım Aliye, Ruhum FilizSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202031,5bin okunma