4- ihtimaller… (Sizce hangi şık?)
a) Her adımda çoğalır. b) İhtimal diye bir şey yoktur. c) Her adımda azalır.
Hayat
10 +1'leme
14bin Gösterim
A... Kuantum fiziğinde Heisenberg Belirsizlik ilkesi gereği tüm evrende hiç bir şey net şekilde belirlenemez. Çünkü bir cismin belirli bir andaki konumu ile hızı kesin şekilde ölçülemeyeceğinden dolayı sadece o parçacığın bulunabileceği yüksek olasılıklar belirlenebilir. Bu kısım işin fizik kısmı 😊 Normal hayatta da her şeyde yüksek ya da düşük olasılıklar vardır. Mesela en basitinden ne kadar çok bilet alırsak piyangodan büyük ödülü kazanma olasılığımız artar, almazsak azalır... Bazen istisnai işler de olur yani düşük olasılığın gerçekleşmesi gibi...
@Nurnisa_09 kuantum dunyasi elektron, nötron gibi çok küçük ölçekteki parçacıkların dünyası demek olduğundan bizim gördüğümüz dünyadan çok farklı işler dönüyor orada. Anlaşılması epey güç hatta fizikçilerin bile anlayamadığı ama kabul ettiği olaylar var.
D) İhtimaller değişkendir.
Alper Turgay
Alper’in A’sı
Bencede A şıkkı fakat çoğalır demeyelim de çoğalmak zorundadır diyelim yoksa umut olanmadan yarınlar uzak kalır insana
D düşünceye göre azalır yada artar
Her adımda azalır ama biz her adımda çoğalır zannederiz çünkü farkındalığımız artmıştır.