Wattpad uygulamasında ilk olarak okuduğum bu kitabın içeriğini kendi analizlerim doğrultusunda paylaşmak istiyorum izninizle..
Aile kavramı tüm insanlar için evrenseldir ve kutsal bir öneme sahiptir. Toplumun ve kültürün temel yapı taşı olarak gördüğümüz aileyi her şeyin başlangıcı olarak kabul etmemiz yanlış olmaz. Gelecekte yapacağımız birçok tercih ve vereceğimiz birçok kararı küçük yaşta ailemizden edindiğimiz bilgiler ve ahlaki değerler sayesinde gerçekleştirebiliriz. Ailemizle aramızdaki güçlü bağlar da hem kendimiz hem de içinde yaşadığımız toplum için büyük faydalar sağlar.
Akran baskısının hem ergenler hem de yetişkinler üzerinde önemli etkileri olabilir. İnsanlar, ahlaki olarak doğru olmayan şeyler yapmak isteyebilir. Ama aile değerlerine sahip olarak yetiştirildiyseniz sapkın etkilerin kurbanı olma ihtimaliniz düşer. Doğru ve yanlışı aile ortamında öğrendiğiniz için dış dünyanın sizi olumsuz etkilemesine de izin vermeme yetkinliğine sahip olabilirsiniz.
Kitabın karakteri olan Mehmet'in her türlü çaresizliği, hayatın ona kattığı bu çelimsiz ızdırabını okuduğumda kendimi satırlarda duraksayıp hüznümü, kitabın ekseni içinde buldum ve sanki olayı bizzat kendinize de olan birtakım hayat benzerliğinizi yaşamışsınız gibi çağrışımları farkedebiliyorsunuz nitekim..
Kitabı tavsiye ederim kesinlikle, okuyup okutturun. Değerli yazarım şunu da anekdot geçmem lazım, kitabın ikinci serisini bekliyorum inşaAllah güzel haberlerle aydınlatırsın.
Yazarımın emeğine sağlık tekrardan.
Muzaffer Akyolİçimdeki Yabancı