Eda

@Ayseda4
2024 1. kitabı
Tecavüze uğramış kadınları seçip rahimlerini çıkardıktan sonra onları öldüren bir seri katil. İki yıl aradan sonra cinayetler tekrar başlar ama asıl sorun katilin 2 sene önce son kurbanı tarafından vurularak öldürülmesidir. Cinayetler kopya cinayeti mi, yoksa daha da mı karmaşık? Kitap beni öyle aşırı germedi ama Tess Gerritsen bir doktor olduğu için vahşeti, organları, kanı iliklerime kadar hissettim. Bir çok okur için acil sahneleri ve tıbbi terimler fazla detaylı gelmiş ama ben o kaosu o kadar güzel hissettim ki keşke daha fazla olsa demedim değil. Sadece tıbbi terimler bir süre sonra bana da "E yeter ama." dedirtti. Bu kısım biraz spoiler içerir! Kitap Rizzoli ve İsles macerasının başlangıç kitabı ama ben İsles karakteri geçtiyse bile hatırlamıyorum ve Rizzoli de arka planda kalmıştı. Katilin ağzından yazılan yerler çok değişik ve ilgi çekici bilgiler içerse de belli bir süre sonra katil hakkında fazla bilgi vermeye başladı ve orada beni bozdu ve yarım puanı oradan kırdım. Ben daha çok dedektifler ile aynı bilgilere sahip olmayı seviyorum. Ve sanırım herkesin aksine dedektif Moore'a gıcık oldum. Rizzoli'nin ağzından yazılmamıştı ama hemen bağ kurdum ve yüce aziz Moore'un hiçbir zaman arkasında durmaması üstüne "Sen bile kendini beğenmezken erkeklerin seni beğenmesini bekeleyemezsin." Tarzı cümlesi ağzına bir tane çakma isteği uyandırdı. Rizzoli erkeklerlerin baskınlık kurduğu bir meslekte her türlü mobbinge rağmen başarılı olmaya çalışırken, ki bunu yapabiliyor, Catherine'in güçlü ve başarılı olduğu vurgusunun sık yapılması Rizzoli'ye daha yakın olmama sebep oldu. Cath'in bununla ilgisi yoktu ve tüm sıkıntı dedektif Moore'du. İnşallah çok kötü bir kariyerin olur amin. İkinci kitaptan yediğim mini spoilera göre Moore yok (Cehenneme gitsin) ve Riz hak ettiği romantizme dağ gibi bir FBI ajanı ile adım atacak. Normalde seri okurken devam kitabına hemen geçmem ama Riz'in sevildiğini görmeye ihtiyacım var.
İnceleme
CerrahTess Gerritsen · Doğan Kitap · 201817,2bin okunma