·60 syf.····Okunma: 20 Kasım 2023 13:40 AMOK KOŞUCUSU -ÖZET-
Kitap 60 sayfadan oluşuyor .
Napoli Limanın'dan Oceania'ya yolculuk eden bir gemide yaşanan şeyler aktarılır. Gemideki yolcu kabininde durmaktan sıkılan bir yolcu geminin gizli ve insanların görmediği bir kısmını keşfeden nokta yıldızları izlemeye başlar. Bir anda orada tek olmadığını fark eder. O adam da oraya gizlenmiştir. İkisi arasında o gece bir arkadaşlık başlar ve sohbet etmeye başlarlar. O adam korkunç bir yüze sahiptir ve kekeleyerek konuşur. O adam yaşadıklarının nasıl bu gemiye düştüğünü adama anlatmaya başlar. Bu adam aslında doktordur. Küçük bir kasabada doktorluk yaparken bir kadının yanına gelir, karnındaki bebeği almasını söyler. Doktora karşı kadın üst perdeden konuşmuş ve daha çok yardım istemek için değil de işinin yapılması için gelmiş gibidir. Doktorsa bu işlemin yasal olmadığını söyleyerek onu reddetmiştir. Kadın sinirle odadan çıkar. Adam kadının ona aslında yalvarmasını istemekteydi. Böyle bir durumla karşılaşınca adam da şoka girer ve kadına belirsiz duygular hissetmeye başlar nokta kadının peşinden koşar onu yakalamaya çalışır ama yetişemez. Günlerce kim olduğunu nerede olduğunu arar Ve sonunda bulur. Hemen yanına gider bütün işini gücünü bir anda bırakmış ve kimseye haber vermemiştir. Kadını bulur ona yardım edeceğini söyler ama kadın inanmaz nokta doktor ise kadının peşini bırakmaz o şehirde kalır. Üstlerine gidip tayinini o şehire bile ister. Kadın ona güvenmediği için başka bir doktora bebeği aldırmaya gider. İşlem çok iç açıcı değildir. Doktor bunun haberini alır kadının yanına gider. Kadın bu durumun kimse tarafından bilinmemesini isteyerek vefat eden. Kadının kocası ise iki gün sonra gelmiş vefat durumundan şüphelenmiş gemiye bindirip otopsiye götürecektir. Kadının karnındaki bebek ise o şehirli bir subaya aittir. Doktora gemiyle buralardan gitmesi için o yardım eder. Adam da kadının olduğu gemiyi biner. Tabutu kaçırmaya çalışır ama yapamaz. Tabutla beraber denize düşer. Ölür. Amok Koşucusu; deli, ihtiraslarının peşinden koşan demektir.