2024 13. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 19:28
Barlas, Duru, Gökalp, Beren ve Özgür liseden beri arkadaş olan ve ailelerinden uzakta farklı bir şehirde İzmir’de üniversiteyi okumuş beş arkadaş. Yıllardır beraber olan bu arkadaşları zor günler bekliyordu. İklim krizinden sebep sürekli çıkan orman yangınlarını engellemek için ormana atılan yangına sebebiyet verecek çöpleri toplamak için işe koyulurlar.. Bir süre çöp toplamaya devam ettikten sonra onlara doğru yaklaşan yangını yayılmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu sırada da itfaiyeye de haber veriyorlar. Bi durumdan sebep oraya gelen gazeteciler sayesinde beş arkadaş kahraman ilan ediliyor. Bu durumu öğrenen Profesör Doktor Mustafa hoca ise çocuklarla iletişime geçip tebrik ediyor. İklim krizi hızla büyüyordu ve durum daha da kötü bir hal almaya devam ediyordu. Ülkeler arası kurulan Bilim Kurulunun bir önerisi vardı. Yapay yağmur, bu sayede her şeyin eskisi gibi olmasını bekliyorlardı. Ama Mustafa hoca buna en başından beri karşıydı. Çünkü bu durum dünyayı kurtarmak yerine felakete sürükleyeceğini dile getiriyordu. Ve dediği tam olarak öyle oldu. Yapay yağmur sonrası dünya savaş alanı gibi olmuştu adeta. Yağmurun değdiği her canlı ölüyordu. Yangınlar, seller durdurulamıyordu. Buna çözüm bulabilecek tek kişi Mustafa hocaydı. Beş arkadaşında desteği ile çıkılan bu yolda çok olaylar yaşanacak.. Burada ismini saymak istediğim o kadar çok kişi var kii ama yok okumanızı istiyorum. Kitabı genel olarak çok beğendim çok güzeldi. Akıcı bir konusu olmasından sebep saatler içerisinde bitirdim. Ama son sayfalarda çok değil ağlama krizlerim oldu. Bu arada kitabın devamını yazar Wattpad yazmaya devam ediyor. Ben okumaya başladım bile..
2024 Okuma Raporları
DöngüÇağatay Düz · Ren Kitap · 2024149 okunma