KANATLI BİSİKLET
Herkese Merhabalar...
Sizlere harika bir kitap ile geldik.
Bu kitap kesinlikle beni çocukluk yıllarıma doğru aldı götürdü.
Ben köyde büyüdüm ve bu kitapta geçen atmosferi o kadar iyi biliyorum ki resmen tekrar o günleri yaşadım.
Asude ile o tatlı zamanları da yad etmiş oldum.
Kitap içerisinde köyde kullanılan lakaplar beni benden aldı zira benim de bununla ilgili bir anım var.
Asude yaşında var ya da yokum annem yumurta almam için beni göndermişti. "Al şu parayı da Kara Nazile abladan 10 yumurta al gel" demişti. Ben de gidip "Kara Nazile abla Kara Nazile abla" diye seslenip annemin 10 yumurta istediğini söylemiştim. Kahkahalar ile kızı gelmişti tabi ben lakabı ile seslenmisti aslında o kim olduğunu bilmemiz içinde ona öyle seslenmemiz gerekirdi de işte ne bilelim çocukluk zamanı aklıma geldi bende yazayım dedim.
Yaz tatili gelince herkes için oyun ,uyku ve eğlence olurken Asude gibi köyde yaşayan çocuklar için daha farklı oluyor. Ama eski zamanlarda hep başka güzel. O sadelik o doğallık ve hayat gayesi cidden tadı damaklarda kalan o tat gibi kalıyor.
Asude okulların tatile girmesi ile evde olan telaşa ve yazlık işlere yardıma başlar.
Arkadaşları ile oyun oynamak akşam ezanından önce evde olmak ve köpeği Badem ile konuşmak günü anlamadan tamamlamasına yetiyor.
Diğer yandan her yaz olduğu gibi Kur'an kursuna da gidiyor.
Ama bu yıl diğer yillardan farklı çünkü bütün arkadaşları bisikletleri ile giderken o yürüyerek gidip onlara iç çekmekten başka bir şey yapamıyor.
Bir gün Badem'in onu çağırması ile ise odunluk da bir bisiklet görüp kendi çabası ile onu Kamil amcasına tamire götürüyor.
Bir süre sonra tamir olan bisiklet ile onunda artık tatlı rüzgarı hissedecegi ona kanatlar takacağı bir bisikleti oluyor.
Ama yine bu bisiklet ona çok şey öğretmeye de vesile oluyor.
Çocuklar kırılgandır ama ah tutmaları,kin beslememeleri de ayrı bir güzelliktir.
Asude ile güzel dolu dolu yer yer hüzünlü ama çoğu zamanda sevinç dolu bir hikaye okumaya ne dersiniz ? O zaman kitap sizi bekliyor...
️Lütfen Kitapları Çocukların Erişebilecekleri Yerlerde Tutunuz...
Eskiden ne mutlu çocuklar vardı sokaklarda oynayan akşam ezanı okununca doğru evin yolunu tutan şimdilerde o zamanlara özlem sanki daha da çok arttı gibi teknoloji iyi bir şey elbette ki ama buna iten zaman da ayrı tabi ki neyse bu derin konuya hiç girmiyorum. Beni alıp tekrar çocukluğuma götüren bu satırları yazan yazarımıza sevgilerimi gönderiyorum. Her detay harikaydı.