2024 11. kitabı
“ Varsın o yaşasın da bir daha ölünceye kadar yüzünü görmeyim. Varsın yaşasın da. Varsın yaşasın... “ s47 Sizce ilk görüşte âşık olunabilir mi? Peki âşık olduğunuz kişi ile aranızda engeller varsa aşk engel tanır mı? Gülbahar ve Ahmet birbirlerine ilk görüşte âşık olurlar. Fakat önlerine yavaş yavaş engeller çıkmaktadır. İki genç o engelleri yıkmaya çalışırlar. Aşklarının en büyük engellerinden biri Gülbahar’ın babası Mahmut Han’dır. Çünkü Mahmut Han kızını Ahmet’le evlendirmek istememektedir. Çünkü ikisinin denk olmadıklarını düşünmektedir. Fakat halk Gülbahar ve Ahmet’ten yanadır ve evlenmelerini istemektedir. Mahmut Han, halkın baskısından ve tepkisinden korkmaya başlar. Mahmut Han’ın da aklına yapılması imkânsız olan bir fikir gelir. Ahmet, Ağrı Dağı’nın tepesine çıkıp ateş yakarsa ateşi de Mahmut Han ve halk görürse kızını Ahmet’e vereceğini söyler. Ahmet aşkı için Ağrı Dağı’nın tepesine çıkacak mı? Ya da çıkmayı başarabilecek mi? Yaşar Kemal’in kalemini çok beğendim. O kadar güzel bir şekilde anlatmış ki hikâyenin içerisine kolayca giriyorsunuz. Ben kitabı çok beğendim. Sonu beni çok üzdü çünkü böyle bir son beklemiyordum. Kitabı herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum.
Edebiyat & Roman
Ağrıdağı EfsanesiYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202536,1bin okunma