2017 47. kitabı
"Korku"... Sadece beş harften oluşmasına rağmen içine dünyalar kadar şey sığdıran bir kelime... Herkesin kabuslarına farklı şekillerde doğan simsiyah bir güneş gibi. Bazen bilindik bir ses, bazen ezber bozan bir çığlık, bazen nefessiz bırakan bir dokunuş, bazen kör edici bir karanlık, bazen de uçsuz bucaksız bir uçurum.. Herkes farklı tanımlıyor korkuyu.. mesela TDK; "Bir tehlike düşüncesi karşısında duyulan kaygı, üzüntü." diyor korku için. Kimisi ise, "korkudan korkmak" olarak tanımlıyor korkuyu, birisi karanlıktan korkuyor bir diğeri ise güneşten korkuyor, kimisi buzdan ve donmaktan.. Bazıları insanlardan korkuyor bazıları ise hayvanlardan..Hatta kelebeklerden bile korkan birini tanıyorum :) ama kendileri beni yanlış anlamasın amacım onu küçümsemek ya da yadırgayıp yargılamak değil ben sadece farkındalığını hissettirmek için yorum yapıyorum. Hemen başka korkulara geçelim mesela kimisi kitaplardan korkuyor bir başkası ise başarısız olmaktan.. Mükemmel olamamaktan korkuyor bazısı, bazısı ise acı çekmekten. Sevmekten ve aşık olmaktan korkanı da var sevilmemekten korkanı da.. Herkesin korkuları siyahın birer tonu.. Benim en büyük korkum ise sevdiklerimi kaybetmek yani benim için korkunun tanımı "kaybetmek".. Ve bence en önemli olan en büyük korkumuzun farkına varmak.. Bu kitap da bize bunu amaçlatmaya çalışıyor bence.. Korkuyu iliklerine kadar hisset fakat o korkunun ne olduğunu bil..Kısa ve yalın bir şekilde verilen güzel bir ders..Herkese tavsiye edebilirim bu kitabı. Şimdiden keyifli okumalar..
KorkuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2022124,9bin okunma
Kelebeklerden korkanları üzmeyin lütfen ya. Belki çok iyi insanlardır :)