2017 12. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2017 23:59
Kitabın ilk sayfasında Simge Bilim Profesörümüz Robert Langdon olayların tam merkezinde bir hastane odasında uyanıyor ve daha nerede olduğunu anlayamadan kendisini bir çatışmanın içerisinde buluyor. Tüm bu bilinmezlikler içerisinde bir koşuşturmacadır başlıyor. Akıcı anlatımıyla nabzı hiç düşürmeyen yazar son sayfaya kadar kitabı elinizden bırakmamanız için her şeyi yapmış. Üç farklı şehirde geçen kitap gerek mimari tasvirleriyle olsun gerekse tarihi alıntılarıyla eşsiz bir bilgi kaynağı halini almış. Kurgu haricindeki Tarihi mekanlar için yaptığı tasvirler adeta oradaymışçasına gerçekçi bir şekilde anlatılmış. Kitabı okurken karakterler hakkındaki düşünceleriniz ise bir anda değişiyor. Dost olduğunu düşündüğünüz bir karakter bakıyorsunuz ki düşman ve sonrasında yine anlıyorsunuz ki düşman olarak görünen bu karakter aslında dostmuş. Bu gibi şaşırtmacalar sayesinde kitabın nasıl biteceğini ön görmeniz pek mümkün olmuyor. İçerik olarak baktığımızdaysa günümüz felaket senaryolarının vazgeçilmezi haline gelmiş nüfus artış sorunu ele alınmış. Sapkın bir bilim adamının keşfettiği bir virüsü dünya üzerine yayarak nüfusun üçte birini azalmayı planlaması ve bu felaketin önlenmesi için verilen mücadele anlatılıyor. Aslında kitap üzerine anlatılacak çok daha fazla şey olmasına rağmen bu kadarla yetiniyorum. Okumamış kişilere ise en kısa zamanda okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum.
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201329,8bin okunma