Gotik ve gizemlerle Örülü Bir Roman
2024 39. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 01:50
Puanım: 9/10 Belladonna'yı sırf kapağı için almıştım; beğeneceğimden pek ümidim yoktu ama kitap çok güzeldi. Kitaptaki duygular ve o gizemli gotik hava bize çok iyi aktarılmış. Yazarın betimlemeleri, atmosferi adeta yaşatıyor. Kitaptaki ters köşeler de ayrıca hoşuma gitti. Konusuna ya da yorumlarına bakmadan okumuştum, iyi ki de öyle yapmışım; kitap benim için daha sürükleyici hale geldi. Gelelim konumuza, Signa Farrow'un bütün ailesi düzenledikleri baloda hayatlarını kaybeder. Ölüm meleği, yalnızca Signa'nın canını almaz ve bu olaydan sonra mirasın yegâne sahibi olan Signa, sürekli koruyucu aile değiştirir. Kaderin bir cilvesi olarak, bütün vasiler ölür. Her yere ölüm getirdiği için adı lanetliye çıkar. Signa, çevresindeki herkesi öldürüp kendisini yalnız bıraktığı için Ölümden nefret etmeye başlar. En sonunda teyzesi de öldüğü için yeni vasisinin yaşadığı yere, Thorn Grove'a doğru yola çıkar. Signa'nın kendisini herkesten ayıran bir gücü vardır: Ruhları görüp onlarla konuşabiliyordur. Signa, Thorn Grove'a gittiğinde evin vefat eden hanımı Lillian'nın ruhuyla konuşur. Lillian, bir cinayete kurban gittiği için ruhu huzura erememiştir. Signa'dan cinayeti çözmesini ve katili bulmasını ister. Hikayemiz bu şekilde serpilir. Hikaye sonuna kadar heyecanını ve gizemini korudu. Sadece biraz ortalarında koptum ama o da benden kaynaklı bir problemdi. Ayrıca değinmek istediğim iki nokta var: Kitabın erkek ana karakteri beni gerçekten şaşırttı, değişik bir seçim olmuş. Kitabın baskısı tek kelimeyle harikaydı; kapak tasarımı ve yan baskısı gerçekten muhteşemdi. Normalde kitapları ciltli almam ama bu kitap net bir şekilde ciltli alınmalı.
2024 Okuma Raporları
BelladonnaAdalyn Grace · Artemis Milenyum · 20231,182 okunma
Alıp almamak arasında çok gittiğim bir kitaptı? 9 vermişsin, ekliyim mi listeye?
Musmula
Tugce D. emin ol benim için de öyle ama okuyunca anlayacaksın