@emretimur.mimaryazar en sevdiğim yazarlardan.Bilmeyen kalmamıştır sanırım -kaldıysa da öğrensin -
Emre Bey ile kitaplarını okuduktan sonra üzerine sohbet ederiz.Bana en beğendiğim kitabını sorduğunda asla şu ya da bu diyemezdim.Sanırım şimdi @emretimur.kuklaci kitabı yazarın en sevdiğim,en çok etkilendiğim kitabı oldu diyebilirim gönül rahatlığıyla.Diğer kitaplarının da yeri hala ayrı tabii ki,tartışmasız.Ama #kuklacı beni benden aldı resmen.
Sonlara doğru geldikçe hiç beklemediğim o sonu okumak istemedim.Bu mu yani şimdi diye ilerleyen satırlarda kitabı elimden fırlatıp atmak istedim.Ama içimde bir yerlerde Kuklacı'ya dair hala bir umut kalmıştı,çocuk kuklacının annesine kuklaların niye güldüğünü sorduğunda aldığı cevap gibi:çünkü umut ediyordum
Ve nihayet Emre bey bize öylesine güzel sürprizli bir son hazırlamış ki umudum boşa çıkmadı,Cennetin Krallığı'na inandım.Kuklacı ve Mandalina ile orada buluşacağız bir gün eminim.O ada var, orda güzel insanlar var.Bekleyin bizi,bir gün kavuşacağız
Konuyu uzun uzadıya anlatmayacağım.Kesinlikle ve kesinlikle okuyun diyorum başka da birşey demiyorum.
Kitabın başlarındaki infaz sahnesi bana #brebraveheart filmini hatırlattı.(Benim film favorilerimin 1 numarasıdır kendisi).Romanda o infaz sahnesiyle başlayan satırlar en son Kuklacı'nın infazıyla sonlanacak sandım ve sanki William Wallace'ın gözlerine bakar gibi hissettim,ağlamamak için kendimi zor tuttum.(Her izlediğimde ağlarım çünkü )
Kitap harika bir sistem eleştiri,bana göre distopik bile sayılır.Sanki #1984 okur gibi tat aldım.Büyük Patron yerine Kral.Hele mahkeme salonundaki yazı:
"MASUMİYETİ İSPAT EDİLENE KADAR HERKES SUÇLUDUR."
Tam delirmelik değil mi?
Yer yer #hayvanciftligi de canlandı gözümde.Sadece kendi çiftliklerinin içinde yaşayan,dünyadan bi haber hayvanlar gibi yaşayan ada halkı .
Valla en sevdiğim kitaplardan en sevdiğim filmlere pek çok muhteşem eserin yüreğimde yeniden kıpırdanmasına sebep olan #kuklacı
Teşekkürler
Aman ha,yazdıklarım yanlış anlaşılmasın asla ve asla benzer bir hikaye okumadınız,kurgusu tamamen özgün.Ben,beni etkileyen yanlarını dile getirmeye çalıştım sadece.
Emre TimurKuklacı