2024 36. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2024 23:31
Hiddet; ilk sayfasından itibaren akıp giden anlatımı, üst kurmaca türü ile yansıtılan değişen ve gelişen hikayesi, şaşırtıcı dönemeçleri, kusurlu ve rahatsızlık veren karakterleri, çocukluk döneminde doyurulmayan değer kavramına, akran zorbalığına, aidiyet duygusuna göndermeler ile birlikte karakterlerin davranışlarının yansıttığı temel mekanizmalara değinmesi ve tahmin edemediğim işleyişi ile bir solukta bitirdiğim ve çok beğendiğim bir kitap oldu. Hikayeyi;olay örgüsünü karışık sırada yansıtan,davranışları tetikleyen olguları ilk başta söylemeden geriye dönüşler ile yeni eklemeler yapan, arada bir sonucu değiştiren, farklı bir yöne yönlendiren , kurguya dahil olarak merak duygusunu sürekli canlı tutan üslubu ile Eliot Chase'in ağzından dinleriz. Dünyaca tanınan eski aktris Lana Farrar; Londra'nın kasvetli havası ve içinde bulunduğu ruh hali sebebi ile Paskalya Tatili'ni kendisine ait Yunan Adası'nda geçirmeye karar verir. Eşi Jason,oğlu Leo, yakın arkadaşları Eliot ve Kate asistanı Agathi Ada'da bir araya gelir.Ada'nın bekçisi Nicos ile birlikte 7 kişi Ada'da toplanmıştır ve içlerinden biri gazetelere manşet olacak bir cinayete kurban gidecektir. fazi ile birlikte derin sohbetler eşliğinde oluduğumuz, 5 Perdede yansıtılan hikaye; her bölümde farklı bir dönemece saparak, tahminleri geçersiz kılan ve görünen resmin gerisinde farklı boyutlar içeren bir yapıya sahip. Su gibi akan anlatımı, kurguyu etkili ve alışılmadık bir ifade şekli ile yapılandıran üslubu ve çarpıcı karakter analizleri ile bu kitap önerimdir.
HiddetAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 2024983 okunma