2024 91. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Toprak Özgür kaleminden Öbeka Ülkesi kitabı ile geldim. Yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu,sade,akıcı ve harika kurgusuyla soluksuz okuyup bitirdim.Her sayfasını merakla çevirdim diyebilirim,fantastik bir kurguyla siyaset,din,inanç,para o kadar güzel anlatmış ki toplum üzerinde ki etkisini etkilenmemek mümkün değil.Günümüz yaşantısına çok benziyor ve bize bol bol mesajlarda veriyor.Kitap 162 sayfa ve uzatılmış sizi sıkan tek bir satırı yok diyebilirim.Ben çok severek okudum ve herkese kesinlikle bu kitabı okuyun demek istiyorum. Hebun’a bir mesaj gelmişti,rahatsızlığından dolayı ameliyata giren arkadaşı Yafes’ten, mesajda bir mektuptan bahsediyordu.Hebun mektubu almıştı ama içinden birde anahtar vardı,zarfa bile konmayan mektubu okumaya başdı.Çocuk kitapları yazarı olan Hebun,satırları şaşkınlık içinde tekrar tekrar okudu.Arkadaşı Yasef kimlerden söz ediyordu? Kafası karışmıştı dostu hakkında çok bişey bilmediğini fark etti.Arkadaşı ise ameliyattan sağ çıkamamıştı,Hebun arkadaşına karşı son görevini de onun inancına göre yerine getirmişti.Yasını tutmuş artık mektupta söylediği şeyi yapmalıydı. Hebun anahtarı alarak depoya gitti gördüğü şey karşısında şaşkınlıktan dili tutulmuştu çünkü arkadaşı büyük bir ülke kurmuştu,tüm ince ayrıntısına kadar incelerken nereden geldiğini bilemediği o sesi duydu evet gördüğü 7 cm boylarında bir minik adamdı,dahası da vardı tam 518 minik arkadaşların olduğu bir ülkeydi orası.Bir masal gibiydi adeta. Hebun gördükleri karşısında ne kadar şaşkın olsa da arkadaşının istediği her şeyi yaptı sırada ise arkadaşının bıraktığı parayla şehirden uzak bahçeli ev almalı Hotuslar için bir yaşam alanı kurmalıydı ve diğer Hotusları bulmalarına yardım etmeliydi. Tek istediği mutlu bir ülke kurmaktı onlar için. Hebun minik ülkeyi kurarken neler yaşadı? Diğer Hotusları nasıl buldu? İstediği gibi bir ülke kurabilmiş miydi? Kurduğu ülkede eşitlik nasıl bozuluyor? Hotusların içlerinden birinin lider olma hırsı ülkeyi nasıl etkiliyor? ÖBEKA adı gibi Özgürlük- Barış - Eşitlik - Kardeşlik- Adalet bütünlüğünü sağlayabilecek mi? “Dünya daha güzel bir yer olsun istiyorsak zeki insanlara ihtiyacımız var.”
Öbeka ÜlkesiToprak Özgür · Bir Kitap · 202432 okunma