Öbeka Ülkesi

Bir Kitap
Sıralamalar

2024 18. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2024 21:58
ÖBEKA ÜLKESİ/ TOPRAK ÖZGÜR ️ Tanrı’nın birbirinizi öldürmenizi isteyeceğini düşünmeniz bile ne kadar ahmak olduğunuzun kanıtı! Birilerinin ölmesini istiyorsa bunu kendisi yapamayacak kadar güçsüz mü? Neden sizden beklesin bunu? Nasıl bir tanrıya inanıyorsunuz? Vahşi, acımasız, kinci, intikamcı, yeryüzünce savaş çıkarmak isteyen, yarattığı canlıları yarattığı farklılıklardan dolayı birbirine düşüren sadist bir tanrı mi beyninizin içindeki? Öyle bir tanrı olduğunu sanmıyorum ama varsa bile öyle bir tanrıya itaat etmezdim ben! İşte ahlak budur!” ️Dostluk, arkadaşlık ne kadar değerli değil mi? Bazı bağlar için kan bağı gerekmiyor, arada sevgi, güven, iyi niyet olunca ; inançları , yaş, hayata bakışının farklı olması engel olmuyor. Bilakis bu farklar aklı başında insanlar için, bilgi alışverişinde kişiye bulunup bir çok kazanım sağlar. Hebun ve Yasef de bunların bilincinde olan iki güzel insan... ️Rahatsızlan Yafes neredeyse iki saattir ameliyattadır. Doktor, ameliyatın beş altı saat kadar sürebileceğini söyleyince de Hebun sosyal medyada kafa dağıtmak için telefonunu açar. Hemen ardından bir mesaj gelir. Gelen mesaj ameliyattaki arkadaşındandır. Bunun üzerine kısa bir şaşkınlık yaşayan Hedun, hemen gönderilme saatine bakar ve mesajın üç saat önce gönderildiğini görür. Mesajda “Dostum, Sana ihtiyacım var, ceketimin cebinde bir mektup bulacaksın.” Yazdığını görünce mektubu alıp, okur. ️Yasef, hiç kimseyle paylaşmadığı bir sırrı olduğunu ve bu sırrının ona bir şey olursa, Hebun’a emanet olduğunu yazmıştır. Okuduklarına anlam veremeyen Hebun’un kafası karışır. Çok geçmeden de acı haberi alır, dostu ona verdiği sırla hayata veda etmiştir. ️Peki bundan sonra neler olur dersiniz, maalesef bunu söyleyemem ancak akıcı ve yalın dille yazıldığını ve merak unsurlarıyla
2024 67. kitabı
Okunma: 29 Mart 2024 19:49
Bir mektupla hayatınızın değişeceğini söylesem size…Muhtemelen bu mektupla ilgili binlerce senaryo belirir kafanızda. Ama şimdi ben size öyle bir mektup okuyacağım ki yazılanlar aklınızın ucundan bile geçmiş olamaz. Sevgili Dostum Hebun, diye başlıyor mektup ve Sevgiler Yafes diye de bitiyor. Ay siz cidden bu mektubun tamamını size okuyacağımı mı sandınız? Pışık çok merak edip kendiniz okuyun detaylarınıAma hadi size bir güzellik yapayım. Yafes ameliyata alınalı iki saat olmuştur ki Hebun’un telefonuna bir mesaj gelir. Mesaj Yafes’tendir. “Dostum, sana ihtiyacım var, ceketimin cebinde bir mektup bulacaksın.“ yazıyordur mesajda. İşte böylece Hebun mektubu bulup okumaya başlar. Yafes mektubunda bir ülkeden bahsediyordur. #öbekaülkesi Yani özgürlük barış eşitlik kardeşlik ve adalet… Aslında Yafes bu ülkeyi torununa emanet edecekmiş kendisinden sonra ama maalesef kızını, damadını ve torununu bir trafik kazasında kaybetmiş. Hal böyle olunca da güvendiği dostu Hebun’a emanet etmeye karar vermiş. Ve ameliyata girerken işler yolunda gitmezse diye yazdığı mektupta anlatmış büyük sırrını. Bir maceraya davet aslında bu mektup çünkü arasından bir anahtar çıkıyor ve bu bir depo anahtarı. Peki depoda ne var? Tam tamına 516 tane yedi santim boyunda minik Hotus. İşte Yafes Habun’a yazdığı mektupta Hotusların yanına gitmesi için yapması gereken her şeyi detaylıca anlatır. Peki inançları konusunda çok sağlam olmasa da etrafındaki insanlara karşı hassas olan Hebun kendisine verilen bu kutsal görevin yükü ile nasıl hareket edecek dersiniz? Dahası Hotuslarla ne yapması gerekecek? Nasıl bir maceranın içinde bulacak kendini? Toprak Özgür bu özgün kurgusu akıcı bir dille ve yalın bir üslupla yazılmış. Ortaya da okuyan herkesi müthiş keyiflendirecek enfes bir kitap çıkmış. Ben finalde sanki
Öbeka Ülkesi
2024 8. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2024 14:13
Kapağına bakınca komik bir kitap bekliyorsunuz fakat öyle değil konusu basit , arkadaşı Yafes ölmeden önce hebuna bir görev verir hotuslara( insanımsı minik ırka ) yeni bir ülke kurmasıdır. Oda kurar tam bir ütopyadır buraya kadar basit ve toz pembe ilerler.daha sonra hebunun uzakta olması sebebi ve, dini farklılıklarını kullanan hotus liderlerin hırsları ve hainllikleri ile savaşlar başlar ve öbeka ülkesi kana bulanır, kitabın sonunda hebun gelişiyle kargaşa biter.insanlığın kanlı tarihi ile hotusların dünyası aynı şekilde şekillenir kitap çok akıcı ilerliyor okunması kolay çabuk bitiyor. Öbeka Ülkesi Toprak Özgür
Roman
Puan vermedi
Öyle bir ülke düşünün ki biz dünya da bile değilken hayatta olan ,7 cm lik minik insanlardan oluşan ,barış ve hümanizm içinde yaşayan. Ne güzel olurdu değil mi ? Gelelim kitabın muhteviyatına ; Yafez dindar bir insandır. Elim bir kazada kızını,damadını,torununu kaybeder. Tedavi gördüğü hastanede durumunun kritik olduğunu bildiğinden en yakın dostu Hebun'a bir mektup bırakır ve hayatını kaybeder. Hebun ise inanç konusunda zayıf ama görüşlere,inançlara saygılı biridir. Dostunun bıraktığı o mektup ve içindeki ondan yapmasını istediği görevle küçük çaplı bir şok geçirir. 1 anahtar 1 bavul para 516 tane 7 cm'lik kendilerine hotus diyen canlılarla trajikomik bir maceraya merhaba der. Etkisi bende uzun zaman kalacak ve keşke gerçek olabilseydi dediğim , hırs,bencillik,kıskançlık,ayrım gibi duyguların bir toplumu nasıl darmaduman edeceğini vurgulayan ,ders niteliğinde mükemmel bir sistem eleştirisi olan eşsiz bir kitaptı. Ve hatta keşke okullarda okutulsa dediğim ,bu güçlü duyguların bir milleti nasıl birbirine kırdırabileceğini muhtesem bir dille anlatıyor. ÖBEKA nedir peki derseniz? ÖZGÜRLÜK, BARIŞ, EŞİTLİK, KARDEŞLİK, ADALET kelimelerinin baş harfleri ... Toprak Özgür
2024 34. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2024 03:59
Yasef ve dostu Hebun'un sır gibi sakladıkları minik insanlar hotuslar ile tanışmaya hazır mısınız :-) Evet, evet yanlış duymadınız Minik insanlar, kendilerine Hotus diyorlar. Yasef ; ameliyata girmeden önce en yakın dostu Hebun'a bir mektup bırakır ve o mektupta yapmasını istediği bazı şeyleri yazmıştır. Evinin bahçesinde bulunan depoda yaşayanları ancak ona emanet edebileceğini de belirtmiş ve Hebun'un omuzlarına ağır bir yük yüklemiştir. Yasef'in vefatıyla onun vasiyeti sayılan Hotusları da alarak şehrin dışında büyükçe bir bahçeli eve taşınır. Bahçedeki büyükçe bir alanı çelik konstrüksiyon ile kapattıklarında artık Hotusların rahatça yaşayabilecekleri ÖBEKA ÜLKESİ kurulmaya, yapılandırılmaya başlanabilirdi. Sizlere uzun uzun sonrasında yaşanılanları anlatmayacağım sevgili kitap dostlarım. Öbeka Ülkesi, dünya ve insanlık tarihini sosyolojik boyutta anlatıldığı fantastik bir roman. İnsanlık tarihine ayna tutan distopik bir kurgu. Din, para ve politika üçlüsün muhteşem bir anlatımı. Özellikle de Din'in nasıl tehlikeli ve art niyetli ellerde zararlı ve yokedici bir silaha dönüştüğünün anlatımı. İnsanlık tarihi boyunca, insanın hırsına, açgözlülüğüne, güç sahibi olmaya yenilişinin ve sonrasında gelinen durumun muazzam bir kurgusu. Bence Öbeka Ülkesi 'ni herkes okumalı. Okumalı ki farkına varmalı uygulanan politikalarla  sinsice alıştırıldıklarımızın, farkına bile varmadan kanıksadıklarımızın.
Roman-Edebiyat
2024 9. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2024 21:33
#kitapyorumu Çok tatlı çok güzel ve bir o kadar da hüzünlü bir eserle geldim karşınıza. Hüzünlü çünkü Hotusların biz insanlar gibi bir süre sonra yaşadıkları eşitliği bozacaklarını düşünmemiştim. Evet ne yazdığımı sanırım anlamadınız gelin ayrıntılı anlatayım. İlk sayfalardan beni içine çeken çok az kitap vardır ve bu kitap beni inanılmaz derecede içine çekti. Dilinin sadeliği ve akıcılığı üzerine çok güzel bir fantastik kurguyu o kadar güzel ele almış ki yazar okurken içiniz bir yandan yumuş yumuş oluyor bir yandan bir sonraki sayfada ne olacak diye meraktan duramıyorsunuz. Mutlaka okuyun derim bu eseri asla pişman olmayacaksınız. Kitapta; Yafes ve Hebun birbirleriyle çok iyi anlaşan bir araya geldiklerinde birçok konuyla ilgili konuşan iki iyi dosttur. Yafes amansız bir hastalığa yakalanır ve ameliyattan önce dostu Hebun’a mesaj atmış ve böylece büyük sırra ortak olmuştur Hebun ve Hotuslar ile tanışır. Peki kimdir bu hotuslar ve Hebun ile aralarında nasıl bir ilişki vardır gelin görelim. Hotusları çok seveceğinize ve bazende onlara kızacağınız eminim yaptıkları bazı şeyler sizi kızdırmadan edemeyecek ama onların dünyalarına konuk olmayı çok sevdim Hemen kitabı elinize alın okuyun ve taşıdıkları müthiş sırrı sizde öğrenin bu sırra ortak olun ne dersiniz
Edebiyat roman fantastik
2024 11. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2024 17:39
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere distopik tarzda yazılmış bir kitapla geldim Rahatsızlanan Yafes hastaneye götürülür. Hebun'a da bir not bırakır. Hebun notu okuduktan sonra hayatı değişir. Çünkü Yafes ona minik hotusları emanet etmiştir. İlk gördüğünde inanamasa da onlara yardımcı olmaya karar verir. Hotuslar için bir ülke kurar ve ülkenin adı belli zaten. ÖBEKA'nın nereden geldiğini de kitabı okuyunca anlarsınız. Hotuslar üzerinden aslında bizim yaptıklarımız ve yaşadıklarımız anlatılmış. Ben çok severek okudum değinilen noktaları. Hak verdiğim çok yer oldu. Allah'ın bize vadettiği yerde birilerine para verip ev sahibi olmak mantıklı gelmedi. Sizler de mutlaka okumalısınız. Sevgiyle ve kitapla kalın Yazarımızın kalemine sağlık Toprak Özgür
2024 91. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Toprak Özgür kaleminden Öbeka Ülkesi kitabı ile geldim. Yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu,sade,akıcı ve harika kurgusuyla soluksuz okuyup bitirdim.Her sayfasını merakla çevirdim diyebilirim,fantastik bir kurguyla siyaset,din,inanç,para o kadar güzel anlatmış ki toplum üzerinde ki etkisini etkilenmemek mümkün değil.Günümüz yaşantısına çok benziyor ve bize bol bol mesajlarda veriyor.Kitap 162 sayfa ve uzatılmış sizi sıkan tek bir satırı yok diyebilirim.Ben çok severek okudum ve herkese kesinlikle bu kitabı okuyun demek istiyorum. Hebun’a bir mesaj gelmişti,rahatsızlığından dolayı ameliyata giren arkadaşı Yafes’ten, mesajda bir mektuptan bahsediyordu.Hebun mektubu almıştı ama içinden birde anahtar vardı,zarfa bile konmayan mektubu okumaya başdı.Çocuk kitapları yazarı olan Hebun,satırları şaşkınlık içinde tekrar tekrar okudu.Arkadaşı Yasef kimlerden söz ediyordu? Kafası karışmıştı dostu hakkında çok bişey bilmediğini fark etti.Arkadaşı ise ameliyattan sağ çıkamamıştı,Hebun arkadaşına karşı son görevini de onun inancına göre yerine getirmişti.Yasını tutmuş artık mektupta söylediği şeyi yapmalıydı. Hebun anahtarı alarak depoya gitti gördüğü şey karşısında şaşkınlıktan dili tutulmuştu çünkü arkadaşı büyük bir ülke kurmuştu,tüm ince ayrıntısına kadar incelerken nereden geldiğini bilemediği o sesi duydu evet gördüğü 7 cm boylarında bir minik adamdı,dahası da vardı tam 518 minik arkadaşların olduğu bir ülkeydi orası.Bir masal gibiydi adeta. Hebun gördükleri karşısında ne kadar şaşkın olsa da arkadaşının istediği her şeyi yaptı sırada ise arkadaşının bıraktığı parayla şehirden uzak bahçeli ev almalı Hotuslar için bir yaşam alanı kurmalıydı ve diğer Hotusları bulmalarına yardım etmeliydi. Tek istediği mutlu bir ülke kurmaktı onlar için. Hebun minik
2024 8. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2024 21:09
10/8 Bizler küçük farklılıkları olduğu için gücümüzün yettiği her canlıyı kendi çıkarlarımız için sömüren bir türüz. Evsiz bir insanın kış aylarında sokakta donarak ölmesi bir çoğumuzu şaşırtmıyor mesela. Nefret, önüne geçilemez bulaşıcı bir hastalık gibi günden güne hızla yayılıyordu. Çok yakın arkadaş olan Hebun’la Yafes’i hayatın acı gerçeği olan ölüm ayırmıştır . Arkadaşını kaybetmenin şokunu henüz atlatamayan Hebun’u daha büyük bir süpriz beklemektedir .Arkadaşı ölmeden ona gelen mesaj ve bıraktığı mektupta ona bırakılan bir miras olduğunu öğrenir . Mektupta tarif edilen yere giden ve görevinin çok gizli olduğunu söylenen Hebun kapıyı açınca gözlerine inanamaz . Kendilerine hotus ismini veren minik insancıklar topluluğu .. Gördüğü manzara karşısında ne yapacağını bilemeyen Hebun’a Hotusların lideri ne yapacağını tek tek anlatır . Öncelikle oradan çıkıp güvenli yaşayabilecekleri bir eve ihtiyaçları vardır ve Yafes bunun içinde gerekli parayı ve bilgiyi de arkadaşına vasiyetinde yazmıştır . Hebun üzerine düşen sorumluluk zor olsada arkadaşının vasiyetini yerine getirir küçük hotuslara kardeşçe yaşayabilecekleri bir yer inşa eder ve dünyadaki diğer hotusları bulmalarına yardım ederek hepsini bir araya toplar. Kendi işleri için evinden ayrılmak zorunda kalır bir kaç olmayacaktır. Dönüş vakti gelene kadar iletişim kuracakları telefonları bile vardır. Zaman geçtikçe birşeylerin ters gittiğini anlayan Hebun döndüğünde karşılaştığı manzara karşısında ne yapacağını şaşışır. Kandırılmıştır …. Her tür inanca ve düşünceye sahip ama kardeşlik ve barış içinde yaşamanın mümkün olduğu bir dünya düşündünüz mü? Ne güzel olurdu farklı düşündüğü için , dışlanmayan bir dünyada yaşamak ama maalesef ki neredeyse nefes aldığımız için bile öldürüldüğümüz iğrenç bir insanlığın içinde
2024 19. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2024 00:00
''Öbeka: özgürlük, barış, eşitlik,kardeşlik,adalet'' Merhaba kitap sever dostlarım bugün sizlere Toprak Özgür 'ün kaleme aldığı #öbekaülkesi ile geldim. Masalsı yanıyla dünyanın gerçeklerini bir tokat gibi yüzünüze vurmayı başarmış yazarımız. #kitabınkonusu Yafes ve Hebun farklı iki inanca sahip çok iyi dosttur. Birbirlerini inançları konusunda asla yargılamaz hatta dayatma yapmazlardı. Aralarında ki bağ çok güçlüydü. Yafes rahatsızlığı sebebiyle hastaneye yatar ölmek üzere olduğu için öncede yazmış olduğu mektubu Hebun'a bırakır. İşte masalımız Hebun'un mektubu okuması ile başlar. Bir vasiyet yada bir emanettir artık hotuslar Hebun'a. Hotuslar ne dediğinizi duyar gibiyim 7cm boyundaminik insanlar. Çok tatlı sevimli minik insanlar ve onların Yafes yardımı ile kurdukları öbeka ülkesi artık Hebun'a emanettir. Hebun gördüğü şey karşısında kendine gelmekte çok zorlansa da hotusları çok sevmiş ve dostu Yafes'in emanetlerine sahip çıkmıştır. Hotuslar tanrı'nın laneti sonucu bu hale geldiklerine inansalar da kendileri hakkında elle tutulur bir bilgiye sahip değillerdir. Hebun onlar için büyük hayallerle dolu gelecek inşa ederken hotuslar da insanlar gibi zamanla beraber eşit şekilde yaşama felsefelerinden uzaklaşmışlar ve büyük kargaşalar çıkarmışlardır. #kitapyorumu Kitap aslında dünyanın düzenini sistemini kapitalist yapısını sorguluyor. İnsanların zamanla kendi çıkarları açgözlülükleri yüzünden sistemi kanunları nasıl değiştirebildiklerini kendi kendilerine köle konumuna geldiklerini masalsı bir dille anlatmaya çalışmış. Ben gerçekten bu güzel kitap için yazara çok teşekkür ediyorum. Kalemi daim olsun.
Roman-Edebiyat