2024 97. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Librum yayınlarından Ayla Kapan kaleminden Yazan 7 kitabı ile geldim. Yazan 7;son zamanlarda okuduğum hem en farklı,hem en ilginç kitap oldu.İlk kitabın ismindeki 7 rakamını çok merak ettim,acaba kitabın içeriğinde bizi ne bekliyor diye düşünmedim değil,çünkü 7 rakamının etkili ve gizemli olduğunu düşünenlerdenim.En basiti bir hafta da neden 7 gün var,tatil günü neden 7.gün, pamuk prensesin bile neden 7 cücesi var.İnsan bedeninde ki 7 temel enerji merkezi ve her bir çakranın 7 farklı renk ile temsil edilmesi,müzikte 7 notanın olması,İslamiyette 7 sayısı ile bir çok hikmetler olduğu da biliniyor ve daha yazmakla bitmeyecek bir çok 7 gizemi var. Kitabımızda Yazan; Kozmos Armonisinin Dünyaya inmesine aracılık edecek 7 kişilik müzik grubu kurması ve onlara 7 isim bulmasıyla ilerliyor.İsimler önemliydi tabiki çünkü bu isimler ile tanınacak ve anılacaklardı.Öyle sıradan isim olacağını düşünmediniz değil mi? Rakamların harflerle bir araya gelerek,içinde şifrelerin gizlendiği isimler olmalıydı. S7 - R115 - K259 - D43 - N88 - Z4003 - J11 İsimler verilmiş geriye kişiliklerini ve kimliklerin oluşturma aşamasına gelinmişti. Ve S7 ile başladı yaşı,göz rengi,fiziği,dans yeteneği,müzik yeteneği hatta gülüşüne kadar gelişimini tamamlanıyordu. Peki diğer müzisyenler nasıl bir kişilikte oluşturulacaklar? Bu 7 müzisyen neler yapıyor? Dünyadaki amaçları ne? Yazan ne amaçlıyor ve amacına ulaşabilecek mi? Bu tarz ilginç gizemli kitapları seviyorsanız mutlaka okuyun derim tam bir beyin yakan türde diyebilirim “Benim kurgusunu yaptığım,yazdığım Dünyam.Onlar da bu Dünyamın çocukları.” “Düşünmek,yazmak,deneyimlemek… Her biri birbirinden farklı var olma halleri değil miydi?”
Yazan & 7Ayla Kapan · Librum Kitap · 202313 okunma