''Birinin iyi niyetini suistimal etmek, o iyi niyetin başkasına sunulmasını da yok eder.'' ne güzel demiş Buket Uzuner .
Yıkı dökük viran bir şekilde bir koyun girişine demir atan gemiyi gören Kaptan Alaso, yardım için filikasına atlayıp bu gemiyi ziyaret eder. Geminin Kaptanı Benito ile tanışır. Gemideki beyazların çoğu iskorbüt hastası bütün işleri köle olan zenciler yapmaktadır. Kaptan Alaso gemiye adım atar atmaz bazı gariplikler gözüne çarpar. Tam olarak anlamlandıramadığı bu gariplikleri kendi kafasında kurduğunu düşünmeye başlar.
Gerçekliğin içindeki çelişkiler, bu gerçekliğe inanmak isteyenlerde halüsinasyon ve sanrı benzeri etki yaratır. Ona inandığını söylemek istersin ama mantıksızlık peşini bırakmaz.
Yatırım tavsiyesidir.