Sahte Krallık ve Seri İncelemesi
2024 11. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2024 04:55
Sahte Krallık'la birlikte Kargalar Meclisi ikilemesini bitirmiş oldum. Kargalar Meclisi'ni Sahte Krallık'tan biraz daha fazla sevdim ama aradaki fark çok az. Kitap ilk kitabın kaldığı yerden devam ediyor ve yine bir soygun hikayesini işliyor. Ama bu sefer Kargalar'ın ilk öncelikleri bir kurtarma operasyonu. Kaz'ın planları ilk kitaptaki gibi yine çok zekiceydi ama bu sefer işler o kadar kolay değildi. Genel olarak kitabı çok beğendiğim için bu incelemede çoğunlukla kitabın ve serinin eksilerinden bahsedeceğim. Bahsettiklerim dışında her şeyi sevdim diye kabul edebilirsiniz. Sahte Krallık Eksileri: 1- Leigh Bardugo'nun yazım dilini burada da çok sevdim ancak bir sorun vardı o da bence önemliydi. Sorun şu ki; biz kitapları karakterlerin gözünden okuyoruz, yazarsa bazı twistler yaratmak için karakterlerin iç seslerine yalan söyletiyor ve bu hiç mantıklı değil. 2- (spoiler) Kitabın sonlarında Mathias ölümü çok aceleye getirilmişti. Ne ölümü için yeterince yol yapılmıştı ne vurulma ve ölüm sahnesi gerekli ağırlığı taşıyordu ne de karakterlerin ölümüne verdikleri tepkiler yeterince derin ve uygundu. Özellikle Nina'nın verdiği tepki hiç karakterine ve Mathias'la olan ilişkilerine uygundu. Özellikle beni rahatsız eden sahne. Mathias en fazla bir saattir ölüyken Kaz aslında istedikleri parayı aldıklarını anlatıyor ve o durumda Nina esprili bir yorum yapıyor. Bu benim için çok fazlaydı. 3- Karakterlerin 17 yaşında olmasının inandırıcı olmaması. Bu genel olarak serinin bir eksisi ama söylemek zorundaydım. Daha önce de genç karakterlerin çok büyük işler başardığı kitaplar okudum ama onlarda çoğunlukla bu durum bir şekilde inandırıcıydı. Burada hiç değildi o yüzden karakterleri olduklarından daha büyük hayal ettim. Genel olarak seriyi çok sevdim. Karakterlerin ilişkilerini çok sevdim. Söylemem gerekirse en sevdiğim ilişki Kaz ve İnej'indi. Sonunda oldukları yerden çok memnunum. Yazarın bundan birkaç sene sonrasında geçen üçüncü bir kitap yazma fikri olduğunu duydum. Bir yandan üçüncü kitap çok güzel bir seriyi bozar mı diye düşünüyorum bir yandan da sırf İnej ve Kaz'ın yıllar sonraki halini okumak için bile o kitabı yazmasını istiyorum. Nasıl olacağını zaman gösterecek. Ben bu seriyi okuduğuma çok memnunum. İyi ki kütüphanede görmüşüm. En sevdiğim fantastik serilerden biri oldu.
Sahte KrallıkLeigh Bardugo · Novella Dinamik · 20173,254 okunma