·172 syf.····Okunma: 11 Haziran 2024 21:29 Öncelikle kitabın içeriğiyle ismi tahmin ettiğimden çok daha farklı şekilde bağlantılıydı. Bu yüzden şaşırtıcı bir heyecan hissettim.
Ama genel anlamda kitap genel geçer normlara aşırı uyumlu olunca bir makineden farkımız kalmayacağı yan fikir olaraksa gençliğin deyim yerindeyse hastalıklı ve yetişkinlerce önüne geçilemez yaşanmadan öğrenilemez bir dönem olduğunu anlatıyor.
Karakterin ilk başlarda yaptığı davranışlar fazla saldırgan, yıkıcı ve benim gibi hassas okurlar için mide bulandırıcı. Olay örgüsü ilerledikçe cani olan Alex'in bir mağdura sonra ise tecrübeli bir yetişkine dönmesi insanı tatmin ediyor. Çünkü burada yaşadığı acılı dönem o kadar empatik tasvir edilmiş ki onun cezasını beraber çekiyor, günahlarının bedelini birlikte ödüyor ve artık onun da mutlu, huzurlu bir hayatı olsun istiyorsunuz.
Birçok kitap gibi giriş kısımları boğsa da popüler kitap kültüründe çok okunanlarda olan bu kitabın neden bu kadar okunduğunu çok iyi anladım.
Karakterin de hayattan koptuğunu hissettikçe dediği gibi "Söyleyin bakalım ne yapacağımızı? Ha?". Başka bir kitaba mı başlasak