2024 34. kitabı
Selamlar bugün sizlere müthiş bir konuya sahip olan Doberman kitabının yorumu ile geldim Kitabımızın ana kahramanı Çetin…Küçük yaşlarda anne, babasını kaybeden babaannesi ile büyümek zorunda kalan bir çocuk.Her yaz Çetin ile Babaannesi bodrumda ki yazlıklarına gidip ve bütün yazı orada geçirirler.Çetin bodrumda yakın arkadaşları olan Berat,Yunus,Yusuf ve özel duygular beslediği Elif ile vakit geçirmeye bayılır.Taa ki bir gün müzik dinlerken çalıların arasında bir çift göz görene kadar.Bu gözler Doberman cinsinde vahşi bir köpek olan Anubis’e aittir.O gün herkesin içerisinde Çetin’i metrelerce kovalar yakalasa paramparça edecek haldedir.Anubis’in sahibi Selim ,köpeği Çetinden uzaklaştırana dek kovalamaca devam eder.Bu kovalamacayı gören Selim herkesin içerisinde köpekten korkup kaçtığı için Çetin ile dalga geçip,küçük düşürür.Buna çok sinirlenen Çetin’in aklına intikam fikri gelir.Yalnız bu fikir Çetin’i hayatının geri kalanında pişmanlık duygusu ile yaşamaya mahkum eder. Yıllar geçer,bir olaydan dolayı yıllardır gitmediği Bodrum’a gitmeye karar veren Çetin’in kasabaya gitmesi ile ardı ardına kayıplar ve esrarengiz cinayetler yaşanmaya başlar.Bu cinayetlerin Çetin ve Anubis ile bağlantısı nedir dersiniz? Yukarıda anlattığım yer sadece kitabın başı ve olayların başlangıç noktası devamını anlatırsam spoi olacak o yüzden bu kadarcık.Kitap hakkında ne yazsam az gelir gibi hissediyorum çünkü müthiş bir kurguya sahip.Bir kitapta hiç mi aksiyon düşmez ya sürekli olaylar olaylar hele sonu ben şok ben şokKitabın sonlarına doğru surat ifadem tam olarak bu emoji şeklindeydi.Hiç beklemediğim kişi ve olaylar yüzünden akıl sağlığımı kaybedecektim.Neyse ki aklımı koruyarak kitabı bitirdim Yorumumdan da anlayacağınız üzere herkesin okumasını tavsiye ederim
DobermanDoğacan Silivri · Luna Yayınları · 202217 okunma