2024 5. kitabı
Bu kitap çok farklı bir deneyim oldu benim için. Standart bir polisiye okuyacağımı sanarken kurgu ilerledikçe düşündüren alt yapısıyla, çok daha donanımlı bir roman okumuş oldum. Yapay zekanın gittikçe geliştiği ve korkunçlaşmaya başladığı günümüzde bundan 400 yıl sonrası nasıl olurdu fikri çok düşündürürken, gelecek nesillerin de distopik bir evrenle karşı karşıya kalması beni şaşırtmzdı.Matrix filmindeki gibi ya başka evrenlerde varsa? Yada biz bir similasyonun içerisinde kilitli kalmışsak? Düşünmeyi yasaklayan bir sistemi sorguladığınız da hakikate bir adım daha yaklaşacak, ancak sistem tarafından oyun dışına itileceksiniz. Seda ve Selin aynı evde kalan 2 zıt karakterdir. Selin uçuk kaçık bir kızdır.Seda'ya göre ise basit bir kızdır. Seda erkek arkadaşı ile masum bir aşk yaşamış yada öyle sanmış ancak erkek arkadaşı kaybolup gitmiştir. Selin ise gününü gün eden, kafa nereye ben oraya modunda bir kızdır. Berktuğ ise okulun popüler zengin erkeğidir, züppe diye hitap edilebilecek bir karaktere sahiptir. Uyuşturucu kullanmakta ve onun etkisi ile bir kıza tecavüz edip onu öldürmekten de geri kalmaz ortak bir arkadaşı İle. Ancak hesap etmediği bir şey vardır ;bir çift göz bunu izlemekte ve intikam yemini etmektedir. Berktuğ eve gelirken bütün çalışanlarına izin vermiştir. Muhtemelen evde uyuşturucu kullanacaktır.İçki şişesini eline aldığında şişenin içerisinde kesik bir parmak bulur. Daha sonra masa üzerinde bir not bulur. İşte şimdi ölümcül bir oyun başlayacak Nadciv isimli bir katil oyuna dahil olacaktır. Bu kısımları soluksuz okunurken, ilerleyen kısımlarında bol bol düşündürücü öğelere ve yer yer felsefi argümanlara da rastlıyoruz. Romanda ki bazı karakterler iyiliği temsil ederken, bazıları ise kötülüğü temsil etmekte ve vicdani muhasebe yaptırmakta. Katil Nadciv ismi bile tersten okunduğunda Vicdanımıza bir yolculuk yaptırmakta. Sistem kötü ve sisteme karşın gelenler cezalandırılmakta, sistem dışına itilmekte. Peki biz bunu bile bile sisteme ayak mı uydurmalıyız?
Edebiyat & Roman
Katil 2419Abdurrahman Yücesoy · Esinti Yayınları · 202480 okunma