2024 127. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2024 02:10
“Hakkını vererek durmanın hangi konumda olunursa olunsun zihinsel, mekânsal, algısal tüm titreşimleri belirleyen bir etkisi vardır.” Peki nedir bu 7 rakamındaki gizem? Mesnevi'de 7 yıldızın 7 aklından söz edilir. Tasavvuf yolunda 7 makam ya da 7 vadi, dünyanın pek çok yerindeki mistik tradisyonlarda yaygındır. 7, manevi 3 ve maddi dördün ideal bir birleşimidir ve bu nedenle en mükemmel hayat yolunu işaret eder. Yediyle kutsanan kişi, mükemmel hayat yolunu bulmuş demektir. 7 rakamı maneviyatla, fiziki yaşamın ötesinde, hayatın her dalında; sezgisellik, tasavvuf, ruhsal güç ile de doğrudan ilgilidir. Mesela, sema 7 kat, arz 7 kat, cennet ve cehennem 7 tabaka ve kat, haftanın günleri 7, tavaf 7 şaft, şeytana atılan taş sayısı 7, kainat Allah tarafından 7 günde yaratıldı, insanlığın ömrü 7000 bin olacak, Kur'an'ın ayetleri az bir farkla 7000, Kuran-ı Kerimin ilk suresi Fatiha 7 ayet, Topkapı Sarayının 7 kapısı, 7 tane baş melek, Eshab-ı Kehf Olayı, 7 uyurlar olarak bilinir, 7 coğrafi bölge, 7 gezegen,7 kıta, müzikte 7 nota, dünyanın 7 harikası, gökkuşağının 7 rengi olması, pamukprensesin 7 cücesi, 7 tepeli İstanbul gibi. Bir çok örnek vardır... Gençler tarafından oluşturulan Güney Kore'nin efsane müzik grubu BTS'den etkilenerek yazılmış. Yazan ile birlikte 7 müzisyen yer alır. Bu müzisyenlerin görevi Kozmos Armonisi'nin dünyaya inmesine yardımcı olmak. Her müzisyenin bir numarası var ve toplamı 7 olan. Her biri ayrı bir kişiliği temsil edecek. Ruhsal tekamül doğada ve evrendeki gelişim sembolü, zamanda birlik yeniden doğuşun anlamları yüklü 7 rakamında. 7 kişilik müzik grubunun kurulması ve onlara 7 isim bulmasıyla başlıyor macera. Bu isimlerle tanınacakları için bulacakları isimler de çok önemlidir. Rakamlar, harflerle bir araya getirilip içinde şifreler gizli. S7, R115 K259 D43 N88 Z4003 J11 Bu isimleri vererek kişilikleri ve kimlikleri oluşturulur. Yaş, göz rengi, gülüşü, duruşu müzik yeteneği, fiziği gibi her isme bir karakter ve görünüm tamanlanır. 13 yaşında olarak gönderilirler dünyaya. 7 kişinin hafızalarına geçmiş yaşam bilgileri yüklenerek Dünyaya, müzik ortamına koyulurlar. Karakterlerin neler yaşadıkları, birbirleriyle diyaloglar detayına anlatılmış. Dünyaya iniş amaçları ile ilgili hiçbir şey hatırlamayacaklar ve bilmeyecekler. Dünyada kendi iradeleri olup kendi kararlarını verebilecekler. Gökyüzü alemini çözerek gerçek bağlantıları kurup kendi benliğiyle tanıtmak istemiş yazarımız. Yenilenerek, yeniden doğuşun anlamı yüklü çünkü 7 rakamında. İnsanlık için daralan zaman, evrenin varoluş bilgileri. Kozmos gibi Kuantum fiziğinden anektodlar. İnsanların uyanmasını sağlayacak kozmosla insan arasındaki hat olan armoni dünya da müzik olarak algılanacak. Farklı notaların aynı anda kullanılmasıyla ortaya cıkan ses uyumu armoni. Farklı farklı karakterlere birbirinden farklı duygular yükleniyor. Amaç bir uyanışa sahip olmak. Evrenin farklı katmanlarında başka sayısal düzeneklerde mevcut. Farklı kültürlerdeki doğaya, inanış sistemlerinde, göksel cisimlerin deviniminde 7li yapılar oluşturulup varoluş anlamları da yüklenmiş. Farklı bir çalışma ile gelmiş yazarımız bizlere. Hayal gücünün önüne hiçbir şey geçemez. Bunu da yazarımız sayesinde daha iyi gördük. Şimdilik hayal olan bu kurgular bir gün gerçekleşir mi acaba? Hayal gücümüzü besleyen, hayal dünyamıza renklilik katan, farklı pencere aralayan, farklı düşüncelere sevk eden, beynimizi geliştiren kurgusu ile harika bir kitaptı. Hayatımızın armonisini bulmak umuduyla Kitapla kalın.
Yazan & 7Ayla Kapan · Librum Kitap · 202313 okunma