·160 syf.··Beğendi
···Okunma: 01 Ekim 2017 12:52 Kitabın ismini alan "huzursuzluk" kitabın sonuna doğru daha yoğun bir şekilde hissettiriyor kendini. Bir çırpıda yazilip bitirilmek istenen bir kitap gibi görünme sebebi tamamen adından gelmekte.
Her dine her mezhebe değiniliyor. Sözde din uğruna, inanış uğruna, vahşeti sıradan kılan yaşanmışlıkları, yaşadıkları coğrafyada özellikle kadınların maruz kaldığı işkenceleri anlatıyor kitap.
Hikâye bir gazeteci olan İbrahim'in çocukluk arkadaşı Hüseyin'in ölümü ve bu ölümle Mardin'e gitmesi ve karşısına ilginç olayların çıkması ile başlıyor.
Beni en çok etkileyen kısmı bir çoğunuzda olduğu gibi Nergis ve Hüseyin'in ölürken kullandıkları o üç kelime oldu: "Ben bir insandım." Benim için kitabı en anlamlı kılan cümlelerden oldu.