Konu basit kurgu olağanüstü.
Agatha Christie okumayı bana hissettirdiği şeylerden dolayı seviyorum sanırım. Bence ne zaman okunursa okunsun kaleminde canlı duygular barındırmayı başarabililen nadir yazarlardan biri. Ayrıca olayları detaylarla süsleme işinde çok başarılı.
Yaklaşık 1 ay önce Doğu Ekspresinde Cinayet kitabını okuduğumda katil(ler)i bir şekilde tahmin etmiştim. O kitapta kurgu benim aklıma daha yakındı sanırım. Bu yüzden Nil'de Ölüm kitabına özgüvenim yüksek başlamıştım sanki bu kez cinayeti Hercule Poirot yerine ben çözecektim :) Fakat hiç tahmin ettiğim gibi ilerlemedi ve bu durum beni tatmin etti, kitabı benim için daha cazip kıldı diyebilirim.
Genel olarak konuyu, kurguyu ve kitabın basit akışını beğendim. Eğer daha önce okumayı aklınızdan geçirmediyseniz bir kez daha düşünmenizi, eğer okumayı düşünüyorsanız daha fazla beklememenizi tavsiye ederim. Keyifli okumalar :)
Nil'de ÖlümAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20245,5bin okunma