2024 64. kitabı
Kızıl Sarmaşık Elime aldığım andan itibaren beni derinden etkileyen ve her duyguyu yoğun bir şekilde hissettiren muhteşem bir eser okudum! Sayfaları öylesine hızla çevirdim ki, ne zaman bittiğini bile fark etmedim. Kitaba o kadar bağlandım ki, hiç bitmesin, sona gelmeyeyim istedim. Leyla Emirsoy Eren Karahan Leyla, küçük yaşta annesini kaybetmiş ve bu kaybın ardından babasına çok güçlü bir şekilde bağlanmıştır. En yakın arkadaşı ve kardeşi gibi gördüğü Büşra ile birlikte İtalya'ya giderek ekonomi eğitimi almaya başlar. Ancak, zaman geçtikçe bu bölümün ona uygun olmadığını fark eder. Pasta yaparken daha huzurlu ve mutlu hissettiği için pastacılığa yönelmeye karar verir. Babası da Leyla'nın bu tercihini anlayışla karşılar ve ona destek olur. Leyla'nın bir de derinden bağlı olduğu erkek arkadaşı Cenk vardır. Her şey Leyla'nın hayatında kusursuz bir düzene sahipmiş gibi görünse de, bir gece aldığı telefonla hayatı tepetaklak olur. Leyla, bu kırgınlıkla başa çıkmaya çalışırken, asıl hayatının dönüm noktası bu ihaneti öğrenmesinin ertesi günü babasının intihar ettiği haberini almasıyla başlar. Leyla, bu kaybı bir türlü kabullenemez. Gecelerini gündüzlerine katarak babasının ona bıraktığı mektubu odasında bir başına okuyup durur. Sonunda, başından beri fark etmesi gereken asıl şeyi bulur: Babası, mektupta ona bir işaret bırakmıştır. Leyla, bu işaretin peşine düşme konusunda kararlıdır, ancak kimse onun söylediklerine inanmaz. Herkes, babasının kaybından dolayı akıl sağlığını yitirdiğini düşünmektedir. Ona inanan tek kişi, babasının en yakın dostu ve şirketin avukatı İlyas Amca'dır. İlyas Amca'nın tanıdıkları aracılığıyla, bu işin peşine düşmeye karar verirler. Ancak, Leyla'nın ilk yapması gereken önemli bir şey vardır: Eren Komiser ile evlenmek. Bu plan, ancak bu şekilde yürüyebilecektir. Leyla, babasının bıraktığı işaretin peşinde, zorlu bir yolculuğa çıkar, çokça kayıplar verir. Bu kitapta her karaktere karşı derin duygular besledim. Kitabı okuyan biriyle saatlerce oturup, her karakteri uzun uzun tartışmak ve konuşmak istiyorum. Anlaşmalı evliliğin bu kadar mükemmel bir aşk hikayesine dönüşmesi beni büyüledi. Ah, o kadar güzeller ki... Eren, sen ve kalbin nasıl bu kadar güzel olabiliyorsunuz? Nasıl bu kadar naif ve ince ruhlu olabiliyorsun? Ah Leyla, sen ve aldığın o yanlış kararlar. Evet, sana da hak veriyorum, ama şimdi o koca 10 aya değer miydi? Bu kitabı büyük bir zevkle ve derin bir hisle okudum. Kitapla ilgili değinilecek o kadar çok yer var ki, anlatmakla bitmez... Her bir duyguyu tatmanız için mutlaka okumanızı tavsiye ederim!
Romantik
Kızıl SarmaşıkAyşenur İnce · Parola Yayınları · 2024139 okunma