2016 12. kitabı
Okunma: 22 Mart 2016 00:00
Bu, Stephen King'in karakteri Bill Hodges'i içeren ikinci kitabı. Bill Hodges, "Bay Mercedes" adlı kitabında emekli bir polis memuru olarak tanıtıldı ve görevdeyken çözmeyi başaramadığı tek önemli vakayı hala merak etmektedir. Bir Mercedes araba, iş arayan bir kalabalığın içine dalmış ve olay ölümle sonuçlanmış, birkaç da yaralanma meydana gelmişti. Öfkeli eski dedektif Bill Hodges, güçlü ve zayıf yanlarıyla dikkat çekici bir karakterdi ve King, nadiren doğaüstü olmayan hikayesinde başarılı olmuştu - genellikle doğaüstü olaylarla uğraşmasına rağmen. King, Bill Hodges'i bir tür "teğet" ve biraz da ilgisiz bir hikayeyle geri getiriyor. Peter Straub, babası Mercedes olayında ağır yaralanan iş arayanlardan biri olan bir genç çocuk. Aile çaresiz, tek gelir kaynağı annesinin düşük maaşlı işi ve Pete, çalılar arasında dikkatlice saklanmış birkaç zarfta para ve birkaç deri kaplı defter bulunca günü kurtarmış gibi hissediyor kendini. Para kesinlikle yardımcı oluyor ancak Pete, paranın ve defterlerin öldürülen yazar Rothstein'ın evinden çalındığını ve katilin ömür boyu hapse atıldığını bilmiyor. Katil şartlı tahliyeyle serbest kaldığında ve paranın, ama daha da önemlisi merhum yazarın keşfedilmemiş eserlerini içeren defterlerin çalındığını öğrendiğinde, bunu yapanı bulmak ve cezalandırmak için elinden geleni yapacaktır. Hikayeyi serideki ilk kitaba göre daha az inandırıcı buldum, ancak yine de keyifli bir okuma sayılabilir. Serinin "End of Watch" adlı üçüncü kitabının, King'in imzası haline gelen doğaüstü dokunuşu içereceği görünüyor, bu yüzden iki türün karışımının nasıl işleyeceğini göreceğiz.
Finders KeepersStephen King · A Novel · 2016858 okunma