#kitapyorumu #seldaileoku
#suflör
HEPİMİZ POTANSİYEL BİR KATİLİZ.
Bir hafta içinde kaçırılan beş küçük kız.
Ve sonrasında 17 gün süren sessizlik.
O ana kadar.
Toprağa gömülmüş beş kol, beş kesik parça, bedensiz...
Durun bir dakika, bir kesik kol daha. Beş isim altı kesik kol. Peki altıncı kolun sahibi nerede?
Kötülük geçtiği yollarda iz bırakır. Ama ne iz bırakmak... Kanım dondu resmen. Polis, antropolog, kriminolog, bu meslekler cidden mide,sabır ve sevgi gerektiren meslekler. Bu kitapta da mesleklerini sevgiyle icra edenleri büyük bir keyifle okudum.
Kitabımız iki serilik, devam kitapları da varmış ama tâbi bizde yok. Şaşırdık mı? Hayır.
Kitap gizli bir dosya ile başladı ve sayfalar ilerledikçe kitap beni kendine mühürledi. Yazarın anlatım dili ve konuyu ince ayrıntısına kadar anlatması ki asla sıkılmadım, gayet memnun kaldım. Üstelik yazarın mesleğini de düşünürsek, ortaya muazzam güzellikte bir kurgu çıkarmış.
Bu nasıl bir manyak ki, böyle vahşice cinayetleri işledi? Tam dedim buldum yok yanlış alarmla uyandım. Kedinin fare ile oynadığı gibi herkesle oynadı. Zekası küçümsenmeyecek türdendi. Analizleri okurken gözlerim fal taşı gibi açıldı. Belli bir yerden sonra bir şeyleri tahmin ettim ve yanılmadım. Ama o sonu okumak soğuk duş etkisi yarattı.
Katillerin beş gruba ayrıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Hayalperestler, görev güdümlüler,zevk düşkünleri,güç ve kontrol arayanlar, bilinçaltı katilleri...Esas konuda 5.grubu kapsıyor.Zayıf insanları etkileme yeteneği ve kitabın adını tamda yansıtan Suflörler...
Polisiye, psikolojik-gerilim türünde okunabilecek nadide kitaplardan biri. Okuyunca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
@kitap_kolik_bir_kadn Şengülümün tavsiyesi ile aldım, okudum ve gayette memnun kaldım.
#donatocarrısı #polisiye #psikolojikgerilim fyp #kitapaşkı #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #bookstagram #kitapkurdu #bookworm #bookstagrammer #okumakgüzeldir #okumakayrıcalıktır #okumaközgürlüktür #okumayıseviyorum #readers #booker #pegasusyayınları