2024 25. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2024 22:39
Asimetri Gene uzun zamandır listemde olan ama sürekli indirimini kaçırdığım bir kitaptı. Bende şöyle bir şey var, eğer ben o kitabı indirimde o fiyata gördüysem tekrar üç aşağı beş yukarı o fiyata inmeden almıyorum. Aslında alamıyorum, içim rahat etmiyor sanki gereğinden fazla para harcıyormuşum gibi hissediyorum. Sonuç olarak indirimde yakaladım ve aldım. Kitap, iki farklı öyküden oluşuyor ve ben ikisinide beğendim. İlk öyküde aralarında baya yaş farkı olan iki kişinin aşk hayatını okuyoruz. Burada gençlik, yaşlılık, sağlık, hastalık, zenginlik, fakirlik.... Tüm aklınıza gelebilecek zıtlıklar var diyebiliriz. Böyle söyleyince çok kesin çizgisi var ve ayarlanmış gibi geliyor olabilir kulağa ama öyle değil. Bu zıtlıklar gerçekten güzel yerleştirilmiş. Sadece bazı sahneler sizi rahatsız edebilir. İkinci öyküde ise bir adamın seyahat etmek için havaalanına gelmesi ve pasaportunun sorgulanmasıyla başlıyor. Burada ise Ortadoğu - Batı, kimlik, göçmen olmak, adalet, güvenlik... Bu gibi uzayıp giden son dönemlerde gündemden düşmeyen sorunların işlenmesini okuyoruz. İki öykü arasında çok fazla bağ yok ama birinin sadece iki günü anlatması birinin ise uzun bir zamanı anlatması bile aralarındaki asimetriyi gözler önüne seriyor. Benim sevdiğim ve tavsiye edeceğim bir kitap oldu. Bence şans verebilirsiniz. İyi okumalar. (Arka kapak yazısı hakkını vermiş, arka kapakta ne yazıyorsa kitapta da o vardı.) #nuriyeokuyor #asimetri #lisahalliday #domingo #domingoyayinlari #begumkovulmaz #newyorktimes #zadiesmith #guardian #oyku #roman #edebiyat #kitap #alisveris #hepsiburada #shopier #washingtonpost #asymmetry #kesfet #turkce #okuyorum #oku #dr #idefix #amazon #kitapyurdu #kitapkolik
2024 Okumalarım
AsimetriLisa Halliday · Domingo Yayınevi · 201961 okunma