2024 81. kitabı
Kitaptaki sekiz ayri öykü'de yazarimiz çesitli karakterlerin yasantilarina ve içsel yolculuklarina isik tutarken okurken düsündüren ve duygusal olarak da etkileyen bir anlatım dili ile kitapla bir bag kurmanizi sagliyor. Insan dogasinin derinliklerine inen ve psikolojik çözümlemeler içeren öyküler. Sırasıyla; Teşvikiye cami : Tesvikiye Camii etrafinda yakin bir dostunun anlattigi trajikomik bir konudan yola çıkılarak yazilmis düşündürücü bir öykü. Darbe : askeri bir darbe ve sonrasinda yasanan olaylarla karakterin bu süre zarfinda yasadigi zorluklari ve degisimi ele aliyor. Prensip: ana karakterin hayatinda büyük bir öneme sahip olan prensipleri ve bu prensiplerin yaçaminda geçirdigi zorluklari gözler önüne seriyor. Sari kanat: kitaba adini veren hayal ve gerçek arasinda bir anlatima sahip özgürlüğü ve sinirsizliği temsil eden bir sembol olarak karsimiza gikiyor. Dava: bu oykümüz adalet arayisi içinde olan Tahsin amcanin mahkeme sürecini ve bu süreçte yasadigi zorluklari anlatan bir hikaye. Degnekçi : günlük hayatta kargilastigimiz siradan bir karakter olan degnekçi Cüneyt'in yasamina odaklanan bir oyku. Paris : Nüvit isimli utanga bir adamin Paris'e yaptigi yolculugu ve bu yolculuk sirasinda yaşadığı dönüşümü anlatirken; Son öykümüz lacivert gece : Karanlik ve gizemli bir geceyi merkezine alan, gece boyunca yasanan olaylar Barlas ve Erdal'in bunlarla nasil başa çiktigini isleyen bir hikaye. Yazarin anlatim dilini ve oykulerini oldukça begendimi ifade etmeliyim. Diger kitaplarini da sirasiyla okumaktan büyük bir keyif alacağım
SarıkanatBülent Görür · A7 Kitap · 202422 okunma