·416 syf.····Okunma: 01 Temmuz 2024 16:01 Bu kitabı Lisbon'a giderken okudum desem inanır mısınız :)
Benimki daha çok 'Lisbon'a Sabah Otobüsü" oldu ama olsun... Bu sene İspanya-Portekiz turumuzu ayarladıktan sonra sahafta denk gelip aldığım kitabı gerçekten Lisbon'a giderken başladım ve keyifle okudum. Orada bitiremedim açıkçası otobüste sallanarak okumak biraz zor ama Türkiye'ye dönünce bitirdim ve inceleme yazmanın vaktinin de geldiğini düşünüyorum.
Açıkçası bu kitap da beklentimin bi hayli üzerindeydi. Başlarda biraz sıkıldım, yalan yok ancak sonra hikaye öyle bir içine çekti ki, elimden bırakamadım. Türkiye'ye döndüğümde tek düşünebildiğim biraz dinlendikten sonra şu kitabımı bitireyim oldu...
Üniversitede aşırı derecede bilgili bir eski diller profesörü olan Gregorius bir gün hayatını değiştirecek bir olay yaşar. Her günki rotasından okula giderken köprünün üzerinde atlamak üzere olan bir kadın görür ve bu noktadan sonra bir sahafta bulduğu Portekizce kitap tüm hayatını değiştirir. Biliyorum biraz anlamsız geldi bu başlangıç ancak detayları okuyunca her şey yerli yerine oturacak. Ben de bazı kısımları hatırlamakta zorluk çekiyorum şuan ve eksik kısımlar olduğunu düşünüyorum evet hatta bu yüzden bir ara bu kitabı tekrar okumayı planlıyorum ancak gerçekten bir başladıktan sonra hikayeyi gerçekten çok seveceğinizi düşünüyorum.
Özellikle Prado'nun kitabındaki hikayeler.. Gerçekten usta bir kalemden çıktıklarını hissediyorsunuz okurken. Benim okumaktan en çok hoşlandığım kısımlar onlar oldu. Montaigne'in denemeleri gibi... Çok etkileyiciydi.
Sadece en baştaki olayın hikayeyle alakasını çözemedim, okuyunca anlarsınız çok spoi vermek istemiyorum ama sonrasında o olayla ilgili HİÇBİR ŞEY olmadı. O zaman neden böyle bir giriş yapılmış, ya da o kısmın hikayeye katkısı ne anlayamadım hiç.
Okuduğum yer ve zaman açısından çok keyifli bir okumaydı. Kitap ta beklediğimden çok daha iyiydi. Okumayı düşünenlere tavsiye ederim.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Herkese iyi okumalar.